FOTO! Premii în bani pentru cei mai buni elevi contabili din Botoșani. Cine sunt elevii premiați de Ziua Națională a Tineretului

Cei mai buni șase elevi contabili au fost premiați de Ziua Națională a Tineretului în cadrul „Concursului de cultură și educație financiar-contabilă”, organizat de Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) filiala Botoșani, Consiliul Județean Botoșani, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Botoșani și Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani.

La festivitatea de premiere, care a fost oficiată de către președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, președintele Filialei CECCAR Botoșani, Eugenia Dăscălescu, au luat parte și tineri membri ai Fundației Județene pentru Tineret Botoșani, implicați în proiectul „Reprezentanți pentru o zi”. De asemenea, în Sala „Nicolae Iorga” a Palatului Administrativ au mai fost prezenți vicepreședintele Consiliului Județean, Dorin Birta, reprezentanți ai CECCAR, inspectorul general-adjunct Ciprian Manolache, directorul Colegiului Economic „Octav Onicescu”, profesori și elevi de la instituția botoșăneană de învățământ economic, informează printr-un comunicat Consiliul Județean Botoșani.

În urma „Concursului de cultură și educație financiar-contabilă” au fost premiați șase liceeni de clasa a XI-a, elevi ai Colegiului Economic „Octav Onicescu” Botoșani: Denisa Brumari (Premiul I), Ecaterina Ioana Hăilă (Premiul II), Ana Maria Cazacu și Tonică Maiovschi (Premiul III) și Cristina Guriță și Lavinia Gabriela Ungureanu (Mențiune).

„Avem nevoie de specialiști, de oameni care să îmbrățișeze cu drag profesia de contabil, care nu poate lipsi din niciuna din ramurile economiei naționale sau din sectorul public. Elevii care deslușesc în aceste momente tainele contabilității trebuie încurajați și susținuți, pentru că nicio întreprindere, instituție publică, organizație mică sau mare, nu poate fi concepută fără un contabil”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, care le-a urat mult succes Denisei Brumari și Ecaterinei Hăilă, reprezentantele județului la faza națională a concursului.

Președintele Filialei CECCAR Botoșani, Eugenia Dăscălescu, i-a premiat pe cei mai buni elevi contabili și a oferit diplome de merit profesorilor care i-au pregătit și tuturor celor implicați în organizarea concursului.

„Începând de anul acesta, Ministerul Educației și CECCAR au lansat împreună și avem prima ediție a «Concursului de Cultură și Educație Financiar-Contabilă». Etapa județeană a avut loc pe 28 aprilie la Colegiul Economic. Vom oferi diplome de participare tuturor elevilor participanți. CECCAR Botoșani și-a asumat rolul de promotor al educației financiar-contabile în rândul noilor generații, în parteneriat cu Colegiul Economic «Octav Onicescu» și Inspectoratul Școlar Județean, și cu sprijinul logistic și material acordat de Consiliul Județean Botoșani”, a declarat Eugenia Dăscălescu.

Pentru ocupanta Locului I, CECCAR Botoșani a oferit un premiu de 700 de lei (Premiul I), pentru Locul II – unul de 500 de lei, iar pentru cele două locuri trei câte un premiu de 300 de lei. De asemenea, elevele care au luat mențiune au primit și ele o recompensă financiară de 200 de lei.

Etapa națională a „Concursului de cultură și educație financiar-contabilă” va fi organizată la București pe 17 iunie 2023.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *