Polițiștii au suspendat activitatea unui agent economic dintr-o comună din Botoșani. Controale pe timpul nopții finalizate cu sancțiuni de 24.000 de lei

Foto: arhiva

Polițiștii au suspendat activitatea unui agent economic și au aplicat sancțiuni de 24.000 de lei în patru comune din județ.

În noaptea de 29 spre 30 aprilie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu cei ai Biroului de Ordine Publică, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă,  Inspectoratului pentru Stuații de Urgență și Inspectoratului Județean de Jandarmi au acționat în comunele Leorda, Brăești, Șendriceni și Havârna pentru prevenirea și combaterea faptelor de evaziune fiscală și pentru impunerea unui climat de ordine publică, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.

În cadrul activităților desfășurate au au fost verificați 6 agenți economici, iar în urma neregulilor constatate fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale în valoare de 24.000 de lei, fiind dispusă și cofiscală a 370 de lei, reprezentând numerar nefiscalizat.

”Sancțiunile au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind utilizarea aparatelor de marcat electronice, codul fiscal și paza bunurilor. De asemenea, activitatea unui operator economic, din comuna Leorda, a fost suspendată pentru nerespectarea obligației de a utiliza casă de marcat electronică”, a precizat Delia Nenișcu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *