Când începe vacanţa de vară în 2023. Elevii au 12 săptămâni libere

Deşi abia am ieşit, de scurt timp, din vacanţa de Paşte 2023, suntem convinşi că milioane de elevi din întreaga ţară se gândesc deja la vacanţa de vară 2023, cea mai lungă vacanţă pe care elevii o au într-un an. Vacanţa de vară 2023 face legătura, practic, între anul şcolar 2022-2023 şi anul şcolar 2023-2024 şi este cea mai lungă vacanţă din an, cei mai mulţi dintre elevi urmând a avea 12 săptămâni libere, scrie Observatornews.ro.

Vorbim, practic, despre o vacanţă mai lungă decât toate celelalte vacanţe la un loc, chiar dacă, în ultimii ani, au izbucnit discuţii aprinse în legătură cu data la care această vacanţă ar trebui să înceapă şi, mai ales, să se termine.

Conform datelor făcute publice de autorităţile din România, vacanţa de vară 2023 începe, practic, sâmbătă, 17 iunie 2023. Este o dată clasică de start a vacanţei de vară, cei mai mulţi dintre elevi urmând a avea în jur de trei luni la dispoziţie pentru a se bucura de soare, mare, munte, etc.

Vacanţa de vară reprezintă, încă, un motiv foarte bun pentru copii de a petrece timpul alături de bunicii de la ţară, dar şi pentru copiii mai mari de a se gândi serios la paşii pe care îi au de urmat după terminarea şcolii.

Când începe vacanţa de vară pentru elevii care dau Bacul şi Evaluarea Naţională

Dacă pentru cei mai mulţi dintre elevi vacanţa de vară 2023 începe încă din data de 17 iunie 2023, o parte dintre elevi mai au de aşteptat pentru a se bucura de soare, mare, munte şi tot ce mai înseamnă vacanţa de vară.

Ne gândim aici la elevii care au de susţinut examene importante precum Bacalaureatul sau Evaluarea Naţională. Pentru aceşti elevi, vacanţa de vară începe ceva mai târziu decât de obicei, pentru că ei mai au de susţinut examenele respective.

Deşi elevii de clasa a VIII-a termină cursurile pe 9 iunie 2023, ei se pot considera intraţi în vacanţă abia din data de 23 iunie, pentru că în perioada 19-22 iunie au de susţinut probele de la Evaluarea Naţională 2023. Iar emoţiile ar urma să continue şi după data de 23 iunie, pentru că rezultatele finale se afişează abia pe 4 iulie 2023.

Elevii care termină liceul termină cursurile, în mod oficial, pe 2 iunie 2023. Totuşi, nici ei nu se pot considera intraţi în vacanţă pentru că au de susţinute probele de la examenul de Bacalaureat 2023. Iar cum aceste probe se desfăşoară în perioada 12-29 iunie, cu afişarea rezultatelor finale tocmai pe 7 iulie, aceşti elevi pot spune că vor avea o vacanţă de vară mult mai mică decât de obicei.

Ba chiar am putea spune că unii elevi s-ar putea să nu aibă vacanţă de vară aproape deloc, dacă ne gândim că cei care pică în prima sesiune a examenului de Bacalaureat l-ar putea susţine din nou în perioada 7-21 august.

Vacanţa de vară se termină pe 10 septembrie 2023

Conform ultimelor date făcute publice de autorităţi, vacanţa de vară 2023 ar urma să ţină până duminică, 10 septembrie 2023, iar din 11 septembrie elevii să se întoarcă la cursuri.

Spunem conform ultimelor date pentru că, iniţial, se discuta ca vacanţa de vară 2023 să ţină doar până duminică, 3 septembrie 2023, iar din 4 septembrie elevii să se întoarcă la cursuri. Până la urmă s-a ales o soluţie de compromis, atât la iniţiativa reprezentanţilor industriei HoReCa, ce speră să profite cât mai mult de pe urma momentelor în care părinţii merg cu copiii în concediu, dar şi la iniţiativa specialiştilor care consideră că mijlocul lunii septembrie este, prin tradiţie, cel mai potrivit pentru debutul unui nou an şcolar. Anul şcolar 2023-2024 ar urma să se desfăşoare în perioada 11 septembrie 2023 – 21 iunie 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *