Romică Țociu i-a mulțumit ministrului Muncii, botoșăneanul Marius Budăi, în urma unui anunț făcut pentru artiști

Romică Țociu și Cornel Palade au fost prezenți în emisiunea News Magazine, prezentată de Mihaela Bîrzilă, unde, alături de ministrul Muncii, au discutat despre statutul artiștilor din România.

Artiștii au fost invitații Mihaelei Bîrzilă, la emisiunea News Magazine, unde au vorbit despre cariera de 33 de ani pe care au construit-o împreună, dar și despre ceea ce i-a ajutat să reziste vremurilor și generațiilor. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a avut o scurtă intervenție în emisiune, moment în care a anunțat că are în vedere consolidarea, printr-o lege clară, a statutului artiștilor din România.

„Nu vorbim neapărat despre o schimbare, ci despre o continuare a ceea ce ne-am propus să implementăm de la început de an, anume sprijinirea categoriilor vulnerabile și rezolvarea inechităților din sistem. De asemenea, lucrăm la statutul artiștilor din România, pentru că un astfel de proiect nu există în prezent. Am pornit, în analiza acestui document, de la o legislație pe care o avem ca model, anume cea din Franța. În prezent, colaborăm cu mai mulți actori, dar și cu ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, iar eu sper că vom reuși să finalizăm acest document până la sfârșitul anului. De exemplu, atunci când vorbim despre un film, toți participanții, în afară de actori, primesc un procent din buget. Pentru actori însă, nu există un procent anume. Prin urmare, cedarea drepturilor va fi reglementată.”, a spus Marius Budăi, ministrul Muncii.

Romică Țociu a confirmat că artiștii au nevoie de sprijin și i-a mulțumit ministrului pentru interesul manifestat în acest sens.

„Aveți dreptate! Este bine ca artistul să primească niște bani în momentul în care filmul este difuzat la o anumită distanță de timp. Vă mulțumim că v-ați gândit la acest aspect”, a spus Romică Țociu, potrivit Antenei 3 CNN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *