Polițiștii botoșăneni, activități cu elevii în mai multe școli din județ

În întreaga săptămână, polițiștii Biroului Siguranța Școlară au fost prezenți în  unitățile de învățământ din județ. Întâlnirile cu elevii continuă să fie destinate în mod deosebit prevenirii bullying-ului, cyberbullying-ului și a oricărei forme de violență în mediul școlar.

În perioada 25 – 27 aprilie, polițiștii au fost alături de elevi ai claselor primare, de gimnaziu, dar și de cei din licee. Printre unitățile de învățământ care au găzduit activități, se numără Liceul Tehnologic „Petru Rareş” Botoșani, Liceul „Dimitrie Cantemir” Darabani, Școala Gimnazială nr.1 Corlăteni sau Școala Gimnazială nr. 12 Botoșani.

Adecvat categoriilor de vârstă, elevilor le-au fost prezentate și puse în discuție implicațiile unui comportament violent, instrumentele și tehnicile non-violente de soluționare a unui conflict, reacțiile adecvate în situația confruntării cu manifestări agresive ale altor persoane, ș.a.; temele abordate au urmărit conștientizarea și prevenirea situațiilor de tip bullying și formarea unui comportament responsabil, pe baza prezentării și însușirii informațiilor privind răspunderea contravențională și penală a minorilor.

Celor mai mici dintre școlari le-au fost prezentate de asemenea regulile de urmat atunci când se deplasează în calitate de pietoni pe drumurile publice sau călătoresc cu diferite mijloace de transport.

În mod deosebit, toate activitățile au drept scop încurajarea dialogului, în vederea identificării problemelor cu care se confruntă elevii în mediul școlar.

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară vor continua activitățile de acest fel pe întreg parcursul anului școlar 2022 – 2023, informeaza printr-un comunicat Inspectoratul de Poliție Județean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *