Studentul care a ucis un om de afaceri din Botoșani nu mai suportă închisoarea. Le-a cerut judecătorilor să fie eliberat condiționat

Studentul care a ucis un om de afaceri din Botoșani nu mai suportă închisoarea. El le-a cerut judecătorilor să fie eliberat condiționat. Instanța a refuzat. Vlad Irimia Scurtu, studentul din Suceava care, în 2007, a ucis un om de afaceri din Botoșani, crimă la care a participat și prietena lui de atunci, Alina Mihaela Roșca (fostă Horeanu, fostă Stoian), a cerut instanței eliberarea condiționată. O instanță a Judecătoriei Târgu Jiu a respins cererea solicitantului care din 2021 urmează cursurile Universității Constantin Brâncuși, pe specializarea Drept. Trebuie menționat că Scurt a fost admis la Facultatea de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși”, din Târgu Jiu deși a fost condamnat definitiv după fapta din 2007 și a fost băgat în temniță, scrie gorjonline.ro.

Judecătorii l-au condamnat definitiv pe Vlad Irimia Scurtu la 23 de ani de temniță, iar prietena de atunci a suceveanului a primit 20 de ani de închisoare. Alina Mihaela Horeanu era studentă la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza”. Prietenul ei, Vlad Irimia Scurtu, era student al Facultății de Informatică. Conform anchetatorilor, Horeanu și Scurtu au plănuit să-l omoare pe Daniel M., directorul unei firme din Botoșani, cu care tânăra ar fi avut o relație după ce s-au cunoscut pe Internet.

Potrivit planului, cei doi l-au atras pe afacerist în Iași, unde l-au omorât cu 33 de lovituri de cuțit, dar și mai multe lovituri cu o bâtă de baseball. Oamenii legii au afirmat că cei doi studenți au decis să scape de cadavru și, pentru că nu puteau să facă acest lucru singuri, au chemat în ajutor doi prieteni. Cadavrul afaceristului a fost dus într-o pădure, unde a fost acoperit cu pământ. La sfârșitul lunii aprilie 2007, polițiștii au descoperit cadavrul, iar autorii faptei au fost reținuți și, ulterior, arestați. Dacă Vlad Irimia Scurtu este încă după gratii, Alina Mihaela Roșca (fostă Horeanu, fostă Stoian) a fost liberată în cursul anului trecut. Judecătoria Gherla a admis propunerea formulată de Comisia de liberare condiționată din cadrul Penitenciarului Gherla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *