FOTO 40 de studenți duși în Penitenciarul Botoșani. „A fost o experiență ce m-a marcat moral”

Un număr de 40 de studenți de anul IV din cadrul Facultății de Drept a Universității Ștefan cel Mare Suceava au fost duși în Penitenciarul Botoșani, în cadrul unei vizite de studiu, printr-un parteneriat între cele două instituții.

Însoțiți de ofițerii specialiști din sectoarele siguranța deținerii și regim penitenciar și reintegrare socială, viitorii absolvenți de studii juridice au avut posibilitatea de a se familiariza cu modul și condițiile de executare a pedepselor privative de libertate, asigurarea drepturilor și libertăților persoanelor condamnate, precum și aspecte referitoare la demersurile de reintegrare socială în care sunt implicate persoanele custodiate.

Motivați de curiozitatea specifică vârstei și a studiilor, aceștia au „asaltat” ofițerii prezenți cu numeroase întrebări referitoare la eficiența demersurilor socio-educative derulate cu cei din detenție, condiții de cazare, respectarea drepturilor prevăzute de lege, menținerea legăturii cu familia și implicarea acestora în activitățile lucrative.

Deopotrivă, același interes l-a constituit și activitatea personalului angajat, condițiile de muncă și îndatoririle pe care aceștia le exercită zi de zi.

În încheierea activității, comisarul șef Dumitru-Daniel Pînzariu, directorul unității, a subliniat faptul că deciziile pe care le vor lua fiecare viitor practicant de drept, va marca destine. Astfel, obiectivitatea devine o condiție de sine qua non in domeniul în care vor activa.

„A fost o experiență ce m-a marcat moral!”, „Atmosfera totuși este deprimantă în interior”, „Am realizat că locul este mult mai încărcat emoțional”. Acestea au fost câteva dintre mesajele transmise de studenți la finalul vizitei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *