FOTO! Flori, diplome și trofee pentru două mari artiste ale Orchestrei ”Rapsozii Botoșanilor Ioan Cobâlă” care au ieșit la pensie

Două mari interprete de muzică populară și-au încheiat activitatea la Orchestra Populară Rapsozii Botoșanilor ”Ioan Cobâlă”.

Elena Mandrescu și Petronela Rusu au fost invitate în deschiderea ședinței de Consiliu Județean de joi, unde au primit, în semn de recunoștință pentru întreaga activitate avută în promovarea folclorului botoșănean, câte o diplomă, un trofeu și un buchet cu flori.

Au cântat, împreună cu Orchestra „Rapsozii Botoșanilor” – „Ioan Cobâlă”, în toată lumea, pe toate meridianele, singure sau alături de mari artiști ai României, de la Sofia Vicoveanca la Benone Sinulescu, și pe toate marile scene ale festivalurilor naționale: „Cerbul de aur” „Cântarea României”, „Festivalul Maria Lătărețu”, Festivalul „Satule, mândră grădină”, etc. Au înregistrat zeci de cântece populare, multe orchestrate de regretatul maestru Ioan Cobâlă, care ne-au mers la suflet și care continuă să facă parte din zestrea nemuritoare a folclorului botoșănean.  Au lansat discuri care au fost cumpărate de români din toate colțurile țării. Au promovat portul popular și obiceiurile tradiționale din Botoșani peste tot în lume. Pentru toate acestea, pentru că ne-ați adus frumosul în viață, pentru că ne-ați fost alături, doamnelor Elena Mândrescu și Petronela Rusu vă mulțumim! Vă urăm succes în continuare și sperăm că veți răspunde pozitiv la colaborările pe care vi le vor propune, de acum, foștii dumneavoastră colegi din Orchestra Populară „Rapsozii Botoșanilor” – „Ioan Cobâlă”. Suntem convinși că alți lăsat moștenirea dumneavoastră culturală pe mâine bune, că-i veți susține cu un sfat, cu o vorbă bună pe toți copiii minunați, care vă calcă pe urme.  Vă dorim o viață cât mai lungă și frumoasă!” este urarea transmisă celor două artiste de președintele Consiliului Județean, Doina Federovici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *