Pierdere importantă pentru fotbalul din Botoșani! FRF a exclus din competiție o echipă

Echipa Dante Botoșani a fost exclusă din competiția Ligii 3, ediția 2022-2023, după ce nu s-a prezentat la două meciuri din primele două etape din acest an. Decizia a fost luată de Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal la ultima îtrunire a CEx.

Neprezentarea nu a fost o surpriză, deoarece echipa nu a mai avut activitate după ce în pauza de iarnă patronul a decis să pună lacătul pe ușa clubului, așa cum a făcut și cu FCM Dorohoi.

Comisia de Disciplină și Etică a FRF a mai decis transformarea în victorii cu 3-0 la „masa verde” a rezultatelor obținute de Dante Botoșani în retur, în favoarea adversarilor.

„Admite sesizarea Departamentului de Competiții – FRF.

În temeiul art. 79/2 din RD, clubul CS Dante Botoșani se sancționează cu Excluderea din competiția Ligii a 3-a seria 1, ediția 2022 – 2023. În conformitate cu prevederile art. 79/14/1 din RD, echipa CS Dante Botoșani se sancționează cu Retrogradarea în ultima categorie competițională organizată de AJF pe teritoriul căreia are sediul clubul în cauză”, sună decizia Comisiei de Disciplină și Etică a FRF în ședința din 20 martie 2023, după ce în aceeași ședință s-a dictat sancțiuni cu ”Forfait” pentru neprezentările la jocurile cu Miroslava și Darabani, informeza Sport.ro

Rezultatele obținute de Dante pe teren

  • CSM Bacău – Dante Botoşani  2-0 (etapa 10),
  • Dante Botoşani – Ceahlăul Piatra Neamţ 3-1 (et.11),
  • Foresta Suceava – Dante Botoşani  1-0 (et.12),
  • Dante Botoşani – Bucovina Rădăuţi 2-2 (et.13),
  • Rapid Brodoc – Dante Botoşani  1-3 (et.14)
  • Dante Botoşani – FK Miercurea Ciuc 2 2-1 (et.15).

Clasamentul înainte de excluderea lui Dante Botoșani

 

Clasamentul după excluderea lui Dante Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *