Cum va fi vremea în vacanţa de 1 mai. ANM anunţă prognoza meteo actualizată

După o săptămână cu ploi și vreme rece, vremea se schimbă radical în weekend. Iată cum arată prognoza meteo actualizată pentru vacanţa de 1 mai.

„Într-adevăr, veștile sunt bune pentru weekend. După ce vom fi traversat episodul cu precipitații și cu temperaturi mai scăzute de joi și vineri, de sâmbătă, încet, încet, valorile termice vor crește.

Sperăm ca duminică să ajungem la maxime între 15 și 21 grade iar luni între 17 și 23 de grade, totul pe un fond de vreme cu un aspect mult îmbunătățit față de ce avem acum, în sensul că mai așteptăm ploi pe arii din ce în ce mai restrânse.

Duminică, cel mai probabil în zonele de deal și de munte, iar luni doar pe partea de sud-vest, adică în sudul Banatului, în Oltenia și în restul țării cu totul și cu totul izolat. Pentru zona litoralului, de asemenea, aspectul vremii va fi unul mult îmbunătățit, doar că acolo temperaturile se vor menține destul de scăzute.

Nu este neobișnuit în această perioadă din an când se simte influența Mării Negre, deci acele 15 grade duminică, 17 grade luni sunt de așteptat în zona litorală. Dar să luăm partea bună a lucrurilor, respectiv faptul că așteptăm, ca aspect o vreme în general frumoasă. Pentru zona montană, faptul că acolo încă pe crestele cele mai înalte, mai sunt posibile precipitații mixte. Deci, dacă mergem la munte, să fim atenți la prognozele meteo și să plecăm pregătiți în consecință.

Să mai așteptăm puțin, să treacă și săptămâna viitoare, pentru că, din păcate, pare că după acest weekend cu temperaturi ceva mai ridicate și mai ales la începutul săptămânii viitoare, deci luni, cum spuneam, se pare că dincolo de această zi de luni vom avea din nou o ușoară scădere a temperaturilor. Sperăm într-o îmbunătățire mai de esență și mai de durată din acest punct de vedere, după jumătatea lunii mai”, a spus Florinela Georgescu, director în cadrul ANM,  la Antena 3 CNN. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *