VIDEO Cornel Șfaițer și-a făcut muzeu al fotbalului la Vorona. „E un pub cu circuit privat. Mai stau aici de vorbă cu amicii sau vedem împreună meciuri”

Actualul președinte al divizionarei secunde Politehnica Iași, botoșăneanul Cornel Șfaițer, e un vechi fan al „câinilor”, alături de care s-a aflat în numeroase momente de-a lungul anilor. Iar acum și-a făcut muzeu al fotbalului în comuna de baștină, Vorona (Botoșani), scrie prosport.ro.

„E un pub cu circuit privat. Mai stau aici de vorbă cu amicii sau vedem împreună meciuri”Povestește cum l-a prins pe Ibrahimovici pentru o poză de colecție și-și prezintă zecile de exponate. Sunt obiecte diverse, de la tricouri și fanioane până la eșarfe, fulare și fotografii istorice, legate nu doar de Dinamo, ci și de FC Botoșani, Sepsi, echipa națională sau, pur și simplu, de meciuri celebre la care a asistat.

La Vorona, localitatea situată în apropiere de celebra mănăstire cu același nume, Șfaițer se retrage în fieful personal de câte ori are ocazia, între drumurile legate de fotbal sau afaceri. Și, în centrul comunității, și-a amenajat în timp un veritabil muzeu.

”Am strâns aici amintiri speciale și fiecare colț are o poveste aparte”, spune Șfaițer. Pe câteva bârne de pe plafon atârnă fanioane de la finale de Champions League, partide memorabile ale roș-albilor sau meciuri interne care i-au marcat cariera de conducător. Iar pe pereți stau înrămate echipamente de joc cu autografe sau poze care scriu o mică istorie, fiecare în parte. Zona de suflet este cea legată de Dinamo, unde am strâns fotografiile multora dintre loturile cu care echipa a câștigat titlurile de campioană, de la primul, din 1955, până în prezent”, Cornel Șfaițer pentru Prosport

Spectator la Liverpool – Milan și Brazilia – România

În colecția lui Șfaițer găsești vechi imagini cu Țiți Dumitriu jucător la Botoșani, cu Gicu Dobrin în calitate de antrenor-jucător la clubul moldav, promovarea echipei în Liga 1 sau de la partide caritabile organizate de actualul conducător de la Poli Iași chiar la Vorona, unde există o bază sportivă la standarde decente.

  • 1 sezon a activat Nicolae Dobrin la Botoșani, 1985-1986, în liga secundă, unde a terminat pe locul 6

„Pentru mine sunt foarte importante și amintirile pe care le am de la echipa națională, cu care am mers la Mondiale sau Europene. Avem aici și un fular de la amicalul Brazilia – România din 2011, când a fost meciul de retragere al lui Ronaldo, la Sao Paolo”, mai spune Șfaițer.

Fularul de la Brazilia – România din 2011 și, în stânga, fanionul roșu de la Liverpool – Milan

Într-o altă zonă sunt eșarfele de la meciurile lui Dinamo cu Tottenham sau Benfica Lisabona ori fanioanele de la două finale memorabile din Champions League: Liverpool – Milan 3-3 (2005, Istanbul, cu englezii învingători la penalty-uri) și Barcelona – Manchester United 2-0 (2009, Roma). N-am cum să uit vreodată finala de la Istanbul dintre Liverpool și Milan. Așa ceva se vede o singură dată în viață – Cornel Șfaițer pentru Prosport

I-a avut oaspeți pe cei de la Sepsi

Iar printre imaginile alături de vedete și-au făcut loc două ipostaze speciale: una cu Hagi, alta cu Ibrahimovici. Șfaițer le spune povestea: ”Cu Gică m-am fotografiat la meciul din anul promovării Viitorului în Liga 1. Am bătut atunci cu 1-0. Iar pe Ibra l-am prins într-un cantonament în Cipru cu naționala, pe când selecționer era Răzvan Lucescu. Am stat în același hotel cu Suedia și a acceptat fără probleme să facem o poză împreună”.

Șfaițer și echipamentul lui Burcă, actualul căpitan de la CFR Cluj, iar în stânga tronează fotografia cu Ibrahimovici realizată în Cipru.
„Am și câteva tricouri de la echipa națională, gen Pancu, dar am păstrat și echipamentele unora dintre cei mai buni jucători care au evoluat la Botoșaniul, precum Burcă, Ngadeu sau Cabrera”, Cornel Șfaițer pentru Prosport

Printre oaspeții pub-ului din Vorona s-au aflat și cei de la Sepsi, fostul club al lui Șfaițer: ”După ce au jucat la Botoșani sezonul trecut, s-au oprit la mine să vedem cu toții meciul U Craiova – CFR Cluj. Drumul oricum trece prin apropiere, așa că i-am invitat să se destindă puțin la mine acasă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *