Anunţ! Primăria Mihai Eminescu cere populaţiei să se implice în „Luna curăţeniei”

Primaria Mihai Eminescu BotosaniPrimaria Comunei Mihai Eminescu va aduce la cunostinta ca, in conformitate cu Ordinul Prefectului Judetului Botosani nr. 141/15.03.2023, luna APRILIE ESTE STABILITA LUNA CURATIENIEI.

In acest sens aducem la cunostinta locuitorilor comunei ca au obigatia permanenta de a asigura buna gospodarire si de a pastra curateina.

Potrivit Ordinului Prefectului Cetatenii au indatorirea  de a asigura intretinerea si curatenia locuintelor proprii si a anexelor gospodaresti, a curtilor si imprejmuirilor acestora, respectand masurile stabilite de catre primarii pentru asigurarea igienei publice  si curatieniei in localitati precum si protejarea mediului ambiant.

In acest scop, cetatenii au urmatoarele obligatii:

  • Sa asigure, potrivit legii, lucrarile de intretinere si reparare a locuintelor si anexelor gospodaresti, igienizarea curtilor si imprejmuirilor acestora, efectuarea lucrarilor de primavara specifice pentru intretinerea satiilor verzi  din incinta propretatii si din fata acesteia;
  • Sa mentina curatenia trotuarelor, partii carosabile a strazii de langa locuinta, a curti si a gradinii;
  • Sa depuna deseurile menajere si cele reciclabile conform Regulamentului impus de catre Primaria comunei, aprobat de catre Consiliul Local al acestia;
  • Sa pastreze in stare de folosinta amenajarile publice din parcuri precum si dotarile amplasate pe strazi (panouri de afisaj, indicatoaare, etc);
  • Sa composteze deseurile rezultate din curatarea si intretinerea zonelor verzi ale gospodariei in propria gradina si /sau in unitatile individuale de compostare si sa utilizeze compostul obtinut ca amendament  pentru terenurile proprii;
  • Sa nu incendieze resturile vegetale;
  • Sa nu abandoneze si sa nu depoziteze deseurile in afara locurilor destinate acestui scop.

Cetatenii care folosesc mijloace de transport in comun ( autobuze, microbuze) sunt obligati sa pastreze curatenia in statii si sa se comporte  civilizat  pe tot timpul calatoriei.

Obligatiile sus-mentionate sunt prevazute si in Regulamentul privind stabilirea unor masuri pentru gospodarirea comunei Mihai Eminescu, aprobat prin H.C.L. nr. 26/12.03.2018.

Prin aducerea la cunostinta locuitorilor a oblogatiilor ce li se revin, primaria urmareste mobilizarea si implicare activa a acestora  in vederea mentinerii unui aspect placut si ingrijit al comunei Mihai Eminescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *