Titlul de cetățean de onoare al municipiului Botoșani acordat, miercuri, unui reputat profesor

Titlul de cetățean de onoare al municipiului Botoșani va fi acordat, miercuri, unui reputat profesor. Festivitatea de decernare a titlului de Cetățean de Onoare al municipiului Botoșani profesorului Gheorghe Stanciu se va desfășura miercuri.

Festivitatea va avea loc la Primăria Botoșani, instituție care găzduiește Expoziția Foto – Atelier „Orașul Vechi”, expoziție care include fotografii realizate de Gheorghe Stanciu.

Vot în CL pentru acordarea titlului de Cetățean de Onoare

În ședința din 26 ianuarie 2023, consilierii municipali au votat proiectul de hotărâre vizând acordarea titlului de Cetățean de Onoare profesorului Gheorghe Stanciu. Născut în anul 1951, în comuna Ripiceni – județul Botoşani, Gheorghe Stanciu este absolvent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” Bucureşti, Facultatea de Arte Decorative şi Design, secția artă murală, la clasa Profesorului Ion Stendl.

El este membru al Uniunii Artiștilor Plastici – Filiala Iași și a lucrat ca profesor la Liceul de Artă “Ștefan Luchian”, unde a format sute de artiști, oameni iubitori de frumos. În paralel cu activitatea didactică, profesorul și-a cultivat pasiunea de a imortaliza pe pelicula fotografică vechiul oraș, în anii în care clădiri cu o arhitectură deosebită erau puse la pământ în numele urbanizării. Miile de fotografii sunt o dovadă a istoriei acestui oraș. Colecţionar, pasionat de arhitectură, Gheorghe Stanciu a reușit să adune de-a lungul anilor diferite ornamente de la clădirile care au fost puse la pământ cu buldozerul. Fiecare obiect adunat din șantiere este valoros și și-ar putea găsi locul într-o viitoare expoziție, tot ca o dovadă a istoriei acestor locuri.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *