Unii chiar nu au ce face! Un botoșănean a facut patru apeluri false la 112, într-o singură zi

Din lipsă de ocupație, unii botoșăneni aleg să se distreze într-un mod care le dăunează grav la buzunare. Spre exemplu, un botoșănean a sunat de patru ori aiurea, într-o singură zi la 112. Nu avea nicio situație care necesita intervenția forțelor de ordine, așa că a fost amendat.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani, luni, șapte persoane au fost sancționate pentru apelare nejustificată sau abuzivă a numărului de urgență 112, cu amendă în valoare de peste 10.000 de lei, iar cinci persoane au fost avertizate în scris cu privire la utilizarea numărului de urgență.

„Una dintre persoanele sancționate a apelat în mod nejustificat S.N.U.A.U 112 de 4 ori, sesizând un aspect care nu s-a confirmat și nu necesita intervenția forțelor de ordine”, au precizat polițiștii.

Apelarea numărului de urgență 112 se face doar în situația în care este necesară intervenția forțelor de ordine, iar apelarea abuzivă sau nejustificată este sancționată cu amendă care poate ajunge până la 4.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *