FOTO Incendiu în toiul nopții, într-o localitate din Botoșani! Pompierii, chemați de urgență

Un incendiu a izbucnit în toiul nopții într-o localitate din județul Botoșani, iar pompierii au fost chemați de urgență pentru stingerea flăcărilor.

Bunurile din bucătăria unei case din localitatea Miletin au luat foc, în noaptea de luni spre marți, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit, potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Aceștia au constatat faptul că bucătăria era cuprinsă de flăcări în totalitate și au acționat rapid, astfel încât flăcările să nu se extindă la acoperiș și la celelalte încăperi.

Pentru a preveni astfel de evenimente, ISU Botoșani vă recomandă să:

✔️ nu utilizaţi aparate electrice care au conductorii de alimentare uzaţi sau deterioraţi;
✔️ la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;

✔️ nu alimentaţi mai mulţi consumatori electrici de putere mare din acelaşi prelungitor sau priză, concomitent. Conductorii se încălzesc (mai ales în zona contactelor priză-ştecher) şi izolaţia se topeşte, producând scurtcircuitul;

✔️ nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune când nu le folosiţi deoarece acestea pot fi oricând surse generatoare de incendiu;

✔️ verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;
✔️ nu faceți improvizații la instalația electrică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *