FOTO! Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul prezent, astăzi, într-o parohie din județul Botoșani. A sfințit Casa Praznicală

Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor a fost prezent, astăzi, în Parohia“Sfinții Împărați Constantin și Elena”din Ionășeni, comuna Trușești.

Înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, înaltul prelat a binecuvântat și sfințit Casa Praznicală și Altarul de vară ale parohiei. La eveniment a participat și președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, parlamentari.

”Momentul a însemnat o încununare a eforturilor depuse de preotul paroh Claudiu George Crupă, a domului primar Ailenei Petru-Grișa, a familiei Chiponcă, dar și a altor enoriași”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean.

Potrivit sursei citate, Casa Praznicală a parohiei „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – Ionășeni a fost construită între anii 2019 – 2023. De asemenea în perioada 2021-2023 a fost construit un altar de vară spre a fi de folos la săvârșirea sfintelor slujbe în aer liber”.

FOTO: Facebook Doina Federovici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *