FOTO! A fost inaugurat Drumul Mănăstirilor. Slujbă de sfințire oficiată de ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei

Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei împreună cu un sobor de preoți și diaconi a oficiat slujba de sfințire a Drumului Mănăstirilor.  La eveniment au fost prezenți președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, ministrul Muncii, Marius Budăi, primari, parlamentari, dar și preoți.

Slujba de sfințire a avut loc la intersecția Drumului Mănăstirilor cu intrarea spre Mănăstirea Sihăstria Voronei.

Lucrările de modernizare a celor 12,7 kilometri s-au ridicat la o valoare de 37,2 milioane lei (adică 7,5 milioane de euro), din care 30,6 milioane de lei o reprezintă finanțarea atrasă prin PNDL II, iar 6,6 milioane de lei este aportul Consiliului Județean din bugetul propriu.

Infrastructura rutieră este cheia dezvoltării județului! La începutul mandatului, când am afirmat că ne vom ocupa în mod deosebit dezvoltarea infrastructurii rutiere, mulți au zâmbit superior și s-au arătat neîncrezători. Acum, când am intrat în cea de a doua parte a mandatului, începem să culegem roadele muncii noastre. Printre acestea este și acest frumos Drum al Mănăstirilor care pune în valoarea un tărâm cu o mare încărcătură ecumenică așa cum este arealul comunelor Vorona, Cristești și Coșula. Prin inaugurarea de astăzi a Drumului Mănăstirilor, continuăm, de fapt, campania noastră de conștientizare a valorilor ecumenice și culturale date de acest ținut binecuvântat de Dumnezeu: Botosani-Tărâmul Sfinților. Mulțumesc tuturor celor care au susținut demersul nostru și în special celor care-l vor continua și-l vor dezvolta, astfel încât „Botoșani – Tărâmul Sfinților” să rivalizeze de la egal la egal cu Ținutul Bucovinei. Avem mănăstiri încărcate de istorie, lăcașe de cult cu o mare încărcătură duhovnicească pe care vă invit să le vizitați, să participați la sfintele liturghii și sunt convinsă că aici vă veți regăsi liniștea sufletească și vă veți reîncărca bateriile pentru a face față zbuciumului cotidian”, a declarat Doina Federovici.

FOTO: Facebook Doina Federovici

 

One thought on “FOTO! A fost inaugurat Drumul Mănăstirilor. Slujbă de sfințire oficiată de ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei

  1. woau, ce stire! ca sa vezi , si tradatorul borfotina= psd, alde, pnl si …din nou psd- langa Doinita , din nou!!!! tuciuriu asta e mai rau ca una de pe centura, iese mereu ca paduchele in frunte, simte el ca 2024 , se apropie si incepe iar sa linga.Mars , ma!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *