FOTO & VIDEO! 80 de meșteri populari din mai multe județe ale țării, prezenți la Botoșani, la Târgul Meșterilor Populari

80 de meșteri populari din zece județe ale țării sunt prezenți la Botoșani, la Târgul Meșterilor Populari. Activitatea se desfășoară pe Pietonalul Unirii din municipiul Botoșani, iar vineri, 21 aprilie, a avut loc deschiderea oficială, la care au participat președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, șefi de instituții de cultură.

Sunt trei zile de sărbătoare pentru municipiul Botoșani și pentru județul Botoșani, în ansamblu. Noi furăm un pic startul, pentru că sunt Zilele municipiului Botoșani și ne bucurăm cu toții de aceste minunate zile. De această dată ne-au pășit pragul municipiului reprezentanți din zece județe. Sunt 80 de meșteri populari prezenți și ne bucurăm că de la an la an acest târg rivalizează cu cele mai mari județe din țară. Și pentru acest lucru este de datoria noastră să le mulțumim și să ne înclinăm în fața acestor păstrători ai tradiției noastre populare, pentru că fără ei viața noastră nu ar avea sens. Și ei, și noi împreună le arătăm copiilor, adolescenților și tuturor acelor dintre noi care vor să ducă mai departe tradiția ce înseamnă frumosul la el acasă”, a declarat Doina Federovici.

Manifestarea este organizată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, instituție publică de cultură, aflată în subordinea Consiliului Județean Botoșani, cu sprijinul Primăriei Municipiului Botoșani, timp de trei zile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *