Festivalul Național de Muzică ”Seri Melancolice Eminesciene”, finanțat anul acesta prin PNRR. Ce artiști de muzică folk vor ajunge la Botoșani

Asociația Grupul de Acțiune Locală „Valea Bașeului de Sus”, în parteneriat cu Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”, a obținut anul acesta, prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), finanțare pentru proiectul cultural „Seri Eminesciene – muzică, film, poezie și arte plastice”.

Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, care a precizat că este vorba de un proiect în valoare de peste 217.000 lei, din care 10%, vor fi asigurați de către Consiliul Județean Botoșani.

În cadrul celei de a XIV-a ediții a Festivalului de Folk „Seri melancolice eminesciene” se va organiza concurs de muzică folk pentru adolescenți și vor avea loc recitaluri în care vor fi invitate nume mari ale muzicii folk și blues, printre care: Mircea Vintilă, Țapinarii, Ada Milea, Berti Barbera, Soul Serenade, Trupa cu Valoare Adăugată, Cristian Dumitrașcu și Planul B.

De asemenea, vom dezvolta conceptul început anul trecut și vor fi organizate diferite workshop-uri, competiție velo, dar și vizionare de filme și expoziții stradale. Activățile vor avea loc la Ipotești și Săveni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *