Medic Maternitatea Botoșani: Sunt părinți care nu sunt de acord cu vaccinarea și înainte de naștere se prezintă la spital cu o listă întreagă de legi

Medicii botoșăneni susțin că părinții care refuză să își vaccineze copiii, trebuie să fie conștienți că o facă în cunoștință de cauză.

Medicul Carmen Zaboloteanu, șef Secție neonatologie de la Maternitatea Botoșani, a declarat că zeci de mame au refuzat să-și vaccineze copii nou-născuți, invocând mai multe legi.

Au fost cazuri când părinții au refuzat vaccinul la copii și în momentul în care le-am explicat ceea ce refuză, au revenit. Aș dori să le spun că nimeni nu vaccinează un copil nou născut cu forța. Se întâmplă cazuri când părinții nu sunt de acord cu vaccinarea și înainte de naștere se prezintă la spital cu o listă întreagă de legi, referitor la Avocatul Poporului, Constituția României, prin care spun că sub nicio formă nu doresc ca copilul lui să fie vaccinat. Niciun vaccin și nicio procedură medicală nu se face la copii fără acordul părinților”, a precizat medicul Carmen Zaboloteanu.

Acesta spune că ar fi utile întâlniri prenatale sau chiar și în jurul nașterii cu mamele, care să fie informate despre beneficiile vaccinului la copii, care  reprezintă una dintre cele mai importante arme de luptă împotriva unor boli atât transmisibile cât și netransmisibile. La nivelul județului Botoșani, până în 2% dintre mame au refuzat să-și vaccineze copiii nou născuți.

 

 

One thought on “Medic Maternitatea Botoșani: Sunt părinți care nu sunt de acord cu vaccinarea și înainte de naștere se prezintă la spital cu o listă întreagă de legi

  1. Lipsa încrederii părinților apare din cauza neprofesionalismului anumitor persoane…Din păcate, și eu am rămas cu un gust amar după ultima experiență din maternitate ..Zero încredere mai am!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *