Jandarmii botoșăneni, prezenți la manifestările religioase și sportive de la sfârșitul săptămânii

Jandarmii botoșăneni vor participa la manifestările religioase, sportive sau de altă natură, cu participare numeroasă, desfășurate la sfârșitul acestei săptămâni.

Vineri dimineață, în cooperare cu efective de poliție rutieră și pompieri, jandarmii vor întreprinde demersurile legale pentru ca liniștea participanților la hramul mănăstirii Zosin și siguranța traficului rutier și pietonal în zonă să nu fie în vreun fel afectate.

Sâmbătă, efectivele de jandarmerie vor fi prezente în cimitirul Eternitatea din municipiul Botoșani la sărbătorirea Paștelui Blajinilor, în vederea preîntâmpinării unor situații neplăcute, ce ar putea afecta liniștea credincioșilor, dar și pentru verificarea respectării prevederilor Legii nr.54/2012 privind desfășurarea activităților de picnic. Aducem la cunoștința participanților că aprinderea focului și desfășurarea activităților de picnic în cimitir constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1000 de lei la 3000 de lei.

Tot sâmbătă, începând cu ora 16.00, jandarmii, împreună cu partenerii instituționali, vor fi alături de botoșănenii care vor asista la primirea moaștelor Sfântului Cuvios Onufrie de la Vorona la Biserica Sfântul Gheorghe din municipiul Botoșani și vor participa, în continuare, la slujba religioasă, pelerinajul la Sfintele Moaște, precum și la procesiunea ce se va desfășura, de la ora 18.00, pe traseul str. Ion Pillat – Calea Națională – str. 1 Decembrie – Biserica Uspenia – str. Poștei – Biserica Sfântul Gheorghe.

În ultima zi a săptămânii, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani va primi în sprijin 20 de lucrători din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău, împreună cu care va executa misiunea de asigurare a ordinii și siguranței publice la slujba de resfințire a Bisericii Sfântul Gheorghe, unde este așteptat un număr mare de persoane, precum și la pelerinajul la moaștele Sfântului Cuvios Onufrie de la Vorona.

De asemenea, tot în acest week-end, jandarmii vor acționa în vederea desfășurării în condiții de siguranță a Campionatului Național de Cros în pădurea Rediu, dar și a meciului de fotbal din Liga I dintre echipele F.C. Botoșani – Universitatea Craiova 1948, în sprijinul jandarmilor băcăuani.
Nu în ultimul rând, de vineri până duminică, echipajele de jandarmerie vor fi pregătite pentru a interveni, în cazul în care situația operativă o va impune, pe timpul desfășurării celei de-a XVI-a ediții a Târgului Meșterilor Populari, eveniment organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani pe Pietonalul Unirii.

Recomandăm participanților să adopte un minim de măsuri de autoprotecție, să respecte măsurile stabilite de organizatori și forțele de ordine și să solicite sprijinul autorităților în mod direct sau prin apel la numărul unic de urgență 112.
Nu mai puțin important, facem și următoarele recomandări:
-accesul în biserică se va realiza astfel încât să nu se supraaglomereze lăcașurile de cult;
-pe durata serviciului religios, ușile de acces ale bisericilor se vor menține în permanență deschise;
-lumânările aprinse vor fi supravegheate și ținute la distanță de cei din jur, de mobilier, decoruri sau alte materiale combustibile; acestea vor fi puse doar în suporturile din tăvile metalice umplute cu nisip sau cu apă;
-parcarea autoturismelor în vecinătatea lăcașurilor de cult se va realiza astfel încât să nu se blocheze sau să se diminueze gabaritele căilor de acces pentru intervenție ale autospecialelor de pompieri sau să fie împiedicat accesul la hidranții exterior;
-luați în calcul mijloace de transport alternative, întrucât spațiul pentru parcarea autovehiculelor este limitat și există riscul să nu puteți parca în zona în care vă doriți;
-respectați indicațiile polițiștilor rutieri și polițiștilor locali care vor fi angrenați în activitățile de fluidizare și supraveghere a traficului rutier, transmite printr-un comunicat Inspectoratul de Jandarmi Județean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *