Botoşăneanul Marius Budăi, anunț major despre salariile bugetarilor! Ce pregătește Ministerul Muncii pentru români

Salariile bugetarilor au devenit piatra de moară pentru Guvern, în condițiile în care acestea sunt incluse ca jalon în PNRR. Noua lege a salarizării trebuie să fie gata în 2023, iar ministrul Muncii spune, în exclusivitate pentru Antena 3, că se fac eforturi în acest moment ca bugetarii care au fost omiși în vechea lege să primească și ei salariile care li se cuvin.

Ar fi fost mult mai simplu să se întâmple acest lucru, dacă prevederile aflate în vigoare nu ar fi fost suspendate de guvernarea anterioară.

”Știți că o mare problemă la această lege este că unele categorii profesionale sunt la nivelul din 2022, știți bine cazul celor din sănătate.  Alte categorii au ajuns pe parcurs până în 2020, până la sfârșitul lui 2019, când am plecat noi de la guvernare, altele nu au ajuns. Iată că avem dezechilibre aici, cu categorii profesionale care sunt deja la nivelul din 2022, categorii profesionale care nu sunt la nivelul din 2022. Este vorba despre personalul TESA din sănătate, parte din dascălii noștri, personalul didactic si nedidactic, parte din funcționarii ministerului chiar, parte din deconcentratele din tara.

Sunt categorii care nu au ajuns la nivelul din 2022. Dacă ar fi fost așa, atunci analiza ar fi fost mult mai simplă. Pentru că atunci am fi avut doar câteva lucruri de echilibrat probabil între categorii profesionale, sau aceeași categorie pe diferite ministere. Acum analiza este mult mai grea”, a explicat ministrul Muncii, Marius Budăi, la Antena 3 CNN.

One thought on “Botoşăneanul Marius Budăi, anunț major despre salariile bugetarilor! Ce pregătește Ministerul Muncii pentru români

  1. Bai carutasule.Este o zi din viata cand sa nu promiti ceva? Cand dracul ai invatat asa vocabular ca ai fost un simplu sofer.Pardon,am uitat ca ai fost si student intr-o magazie privata, Sictir mai asa Ministru! Vezi sa nu perzi relatiile Politice cu colegele de P.dar fara soti.Fao pe la…dos.Partidul plateste tot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *