Hram la Mănăstirea Zosin din Botoşani! Stareţul Teodosie Pleșca: Nădăjduim că veți dori să fiţi părtași la acest ospăț duhovnicesc

manastirea zosin, hram, stiri, botosaniVineri,în data de  21 aprilie, când întreaga creştinătate prăznuieşte sărbătoarea Izvorului Tămăduirii al Maicii Domnului, Mănăstirea Zosin serbează hramul bisericii care s-a construit în ultimii ani în noua ei incintă pe colina de lângă DN 28B care face legătura între localităţile Botoşani – Tg. Frumos. La această importantă sărbătoare din viața mănăstirii, va fi prezent Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, care, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, va săvârși Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie Arhierească și sfințirea aghiasmei.     

Programul liturgic al sărbătorii va începe, în seara zilei de joi 20 aprilie, la orele 18, când se va săvârși Privegherea alcătuită din slujba Vecerniei și a Utreniei, și va continua vineri dimineața, începând cu ora 07:00 când se vor săvârși Slujba Ceasurilor și Acatistul Praznicului, iar de la ora 09:00 Dumnezeiasca Liturghie, urmată de Aghiasma care se sfințește cu prilejul acestui praznic în fiecare an.   

Nădăjduind că veți dori să fiţi părtași la acest ospăț duhovnicesc împreună cu toți iubitorii de frumos și de adevăr, pentru a vă împărtăși din izvorul nesecat de daruri duhovnicești al credinței strămoșești bimilenare, ca să putem exclama într-un glas precum odinioară Apostolul Petru pe Muntele Tabor: „Bine este nouă să fim aici… în Biserica Slavei Tale Doamne”,vă așteptăm cu mult drag, asigurându-vă de toată prețuirea și dragostea noastră în Hristos Cel Înviat!

 Stareț, Arhim. Teodosie Pleșca

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *