Autoturism staționat pe marginea unui drum din județul Botoșani. Cum l-au găsit polițiștii pe șofer

Un botoșănean a chefuit de Paște și s-a urcat la volan, însă la un moment dat nu a mai putut conduce și a tras pe dreapta. S-a întâmplat duminică, 16 aprilie, când polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.7 Darabani au depistat un autoturism care staționa pe marginea drumului județean DJ 291, în comuna Leorda.

În urma verificărilor efectuate a fost stabilită identitatea conducătorului auto în persoana unui bărbat, de 44 de ani, din orașul Ștefănești.

Fiind testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, acesta a fost condus la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Judetean.

Potrivit sursei citate, în noaptea de 16 spre 17 aprilie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani și Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au organizat o acțiune pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru prevenirea accidentelor rutiere.

În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate 58 de persoane, controlate 8 societăți comerciale și 46 de autovehicule.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 8.000 de lei, dintre care 7 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *