Atenție, șoferi! Poliția vă poate lăsa fără permis pentru cel puțin 12 ore, dacă refuzați să faceți un lucru banal

Schimbări importante ale Codului Rutier. Șoferii pot rămâne fără permis mult mai ușor decât până acum. Mai exact, conducătorii de autovehicule pot rămâne fără permisul de conducere dacă refuză recoltarea de probe atunci când sunt suspectați că au consumat alcool sau substanță interzise.

În acest caz, agentul poate dispune retragerea permisului auto „până la ora 8 a zilei următoare, dar nu mai puțin de 12 ore. (art. 22 ^1, alin. (1) din Codul Rutier). În acest caz, titularul permisului auto va primi o dovadă înlocuitoare a carnetului, însă fără drept de circulație.

Regulile schimbate în sensul giratoriu

Mai mult decât atât, și regulile de circulație în sensurile giratorii au fost schimbate. Șoferii vor avea obligația să respecte regulile de circulație pe benzi. Mai exact, aceștia vor fi obligați să semnalizeze din timp atunci când părăsesc intersecția și să se asigure că pot efectua manevra în condiții de siguranță.

”Nu mai poți să ieși direct de pe banda a 2-a sau a 3-a a sensului giratoriului și să le tai fața celor de pe celelalte benzi, iar dacă vrei să faci această manevră trebuie să îți semnalizezi intenția, să te asiguri că poți face asta fără să pui în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic. Vechea practică nu mai este valabilă conform ultimelor modificări! Conduceți prudent!”, era mesajul poliției cu ceva timp în urmă.

Perioada de suspendare a permisului se poate reduce

De asemenea, și pentru șoferii care au permise eliberate în alte state se schimbă regulile. Aceștia vor putea rămâne fără carnetul de conducere pe teritoriul țării noastre.

Mai mult decât atât, Poliția de Frontieră poate verifica permisul de conducere.

Și nu în ultimul rând, o veste bună pentru șoferi, aceștia pot reduce perioada de suspendare a permisului de conducere în anumite situații dacă depun o cerere în acest sens, potrivit Antena 3 CNN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *