FOTO Suferință cruntă pentru o bătrână din Botoșani. Bolnavă și neajutorată, abia are ce pune pe masa de Paște

Suferință cruntă pentru o bătrână din municipiul Botoșani, care locuiește într-un apartament din zona Pacea. Paralizată, firavă, cu chipul senin, femeia era nelipsită de la biserică, însă acum stă imobilizată la pat. Este îngrijită de fiica ei, care are 62 ani și este, la rândul ei, foarte slăbită, are mai multe probleme de sanatate și a facut si un preinfarct.

Singurul lor venit este de 1100 lei ( pensia batranei), din care trebuie sa plateasca intretinerea la apartament si sa cumpere: medicamente ( in jur de 400 lei/luna), pampers, traverse, produse de igiena.

„Ma intreb pentru mancare s.a. ce le mai ramane? Am identificat cateva nevoi ale familiei, adica cu ce am putea sa ajutam, sa bucuram aceasta familie, cei care dorim (familia modesta n-a cerut nimic, fiind obisnuita cu greul) 😮 saltea antiescară (are deja câteva răni care nu prea se mai vindecă), pampers mărimea S, cearsaf impermeabil, alimente, medicamente, pijamale de bumbac, lenjerie de pat de bumbac, pilotă”, spune preoteasa Anamaria Macuc.

Totodată bătrâna ar avea nevoie de un pat nou făcut pe comandă deoarece acum stă pe un pat extrem de mic, abia încape pe el.

Probabil ar avea dreptul si la o pensie de boala/ handicap si fiica d nei sa fie insotitor, dar neavand cine sa le indrume si mai ales cum sa se deplaseze, nu beneficiaza de nici un alt venit. Aseara ( ora 22:00) am venit ravasita spre casa, gandindu-ma la cati oameni sunt in astfel de situatii si nu-i stie nimeni? Isi duc suferinta in tacere, iar noi care avem mult mai mult decat ei avem deseori tendinta sa ne plangem pentru lucruri marunte…

Pe de alta parte cat de dureros ca nu avem echipe mobile, medicale si sociale, care sa mearga la domiciliu si sa sprijine cu adevarat astfel de cazuri… Cei care doriti s-o ajutati lasati va rog un mesaj aici sau in privat si va trimit nr de telefon. Daca veti reusi s-o vizitati si s-o ajutati cat de putin, veti vedea ce bucurie veti avea in suflet. Mai mare este bucuria cand poti sa-i ajuti pe cei care au cu adevarat nevoie, decat sa ai masa imbelsugata cu de toate, atunci simti ca traiesti si mai intens sarbatorile. Cel putin eu asa simt, ca ma imbogatesc sufleteste facandu-i cat de cat fericiti pe cei aflati in nevoi, care trec prin perioade dificile”, este mesajul preotesei.

Cei care doriti s-o vizitati si s-o ajutati pe batranica o puteti suna la NR DE TELEFON: 0753 836014. Locuieste foarte aproape de Cimitirul Pacea, la strada principala. Sunati familia si va ofera orice alte informatiile necesare.

One thought on “FOTO Suferință cruntă pentru o bătrână din Botoșani. Bolnavă și neajutorată, abia are ce pune pe masa de Paște

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *