Meniu special de Paște pentru cei aproape 500 de bolnavi internați la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani

bolnavi spital, stiri, botosaniCei aproximativ 500 de pacienţii internaţi la Spitalul Judetean de Urgenta Mavromati Botosani au parte de un meniu special cu prilejul sărbătorilor Pascale.

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean, meniul va fi adaptat patologiilor pentru care se află internati, din care nu vor lipsi pasca cu branza de vaci, ouale roșii si  friptura de pui.

Din cei circa  500  de pacienţi, 230 sunt internați la sediul central al spitalului, 200  pacienti la sectile de  Psihiatrie, 30 pacienti la sectile de boli . Infectioase,  40  la pediatrie.

Sarbatorile Pascale reprezinta pentru majoritatea dintre noi momente de spiritualitate , de meditatie si introspectie impletite cu bucuria de a fi impreuna cu persoane dragi. Dar, pentru unii semeni de-ai nostri aceste sarbatori inseamna lupta cu o boala grava, confruntarea cu o interventie chirurgicala  sau o alta boala care necesita internarea pe o sectie din spital. Încercăm să aducem un strop de bucurie, un crampei din atmosfera Sarbatorilor Pascale tuturor  pacientilor internati in spital care sunt departe de familie ,cu ocazia acestei sărbători, a declarat Doina Caba, managerul Spitalului Judetean Botoșani

In dimineața de Paște pacienţii care nu au afecţiuni care să necesite regim alimentar special, vor primi cascaval, sunca,  masline și oua  rosii dar si pasca cu branza de vaci, cozonac.

La masa de prânz  pacienţii care nu au recomandarea  unei  diete speciale,  vor servi ciorba a la grec, piure de cartofi cu piept si pulpe de pui ,salata de sfecla rosie si varza iar ca desert nu vor lipsi   merele proaspete, cozonac ,napolitane si biscuiti eugenia.

În a doua zi de Paște va fi servit tot un meniu special, care va include  la micul dejun sunca presata, cascaval, ou rosu, masline ; unt, branza telemea f.s., ou rosu, pasca cu branza de vaci .  iar  la masa de pranz vor fi servite ciorbe si supe pe baza de legume, iar la felul II preparate din legume si orez cu piept si pulpa de pui, cozonac   iar la cina  preparate pe baza de lactate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *