Pierderi uriașe pentru familia unui primar din Botoșani. Polițiștii i-au confiscat mărfuri de peste un milion de lei

Familia unui primar din județul Botoșani a înregistrat pierderi uriașe în urma unui control al polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice. Oamenii legii au descins la firma administrată de soția primarului din comuna Concești, Costel Nazare, iar în urma controalelor efectuate au aplicat sancțiuni drastice.

Polițiștii au desfășurat o acțiune împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Suceava pentru a verifica modul de  respectare a normelor legale în domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos la unul dintre punctele de lucru ale firmei Sancos SRL administrată de soția primarului Costel Nazare.

În urma verificărilor efectuate au fost constatate mai multe nereguli, motiv pentru care au fost aplicate societății comerciale Sancos patru amenzi în valoare totală de 135.000 de lei, conform Legii 171 din 2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

De asemenea, a fost dispusă confiscarea totală de peste 2.000 metri cubi material lemnos, diverse specii, dintre care 700 metri cubi, faptic și peste 1.300 metri cubi, valoric, valoarea totală a întregii cantități fiind estimată la peste 1,5 milioane de lei.

Potrivit polițiștilor, societatea Sancos SRL nu deținea documente legale de proveniență a materialului lemnos confiscat.

Cine este Sancos SRL

Societatea comercială Sancos SRL are ca obiect principal de activitate „Cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase si a plantelor producatoare de seminte oleaginoase”. Ea lucrează mii de hectare de teren în zona de Nord a județului, însă deține, printre altele, și depozit de materiale de construcții și de lemne.

În 2021, societatea a avut o cifră de afaceri de 52,4 milioane de lei și un profit net de 6,8 milioane de lei. Datele Ministerului Finanțelor arată că în 2021 Sancos SRl avea 16 angajați.

Un tânăr din Botoșani oferă soluții pentru o energie mai ieftină. Și-a creat propria firmă de consultanță, proiectare și execuție sisteme fotovoltaice

One thought on “Pierderi uriașe pentru familia unui primar din Botoșani. Polițiștii i-au confiscat mărfuri de peste un milion de lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *