FOTO! Proiectul privind extinderea și modernizarea Stadionului Municipal Botoșani a ajuns la Compania Națională de Investiții. Stadionul va avea noi destinații

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, însoțit de președintele Consiliului Județean (CJ), Doina Federovici și ministrul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), Marius Budăi, a depus la Compania Națională de Investiții (CNI) documentația pentru extinderea și modernizarea Stadionului Municipal.

Proiectul a fost înmânat directorului CNI, Manuela Pătrășcoiu. Delegația botoșăneană s-a întâlnit și cu ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), Cseke Attila, de la care a primit asigurări că va susține proiectul de modernizare al „Municipalului”.

„Din acest moment, așteptăm răspunsul CNI în privința alocării financiare necesare pentru ducerea la îndeplinire a acestui obiectiv de investiții. Sunt încrezător că vom obține finanțarea”, a susținut primarul Cosmin Andrei.

Valoarea investiției se ridică la 160 milioane de lei și prevede, printre altele, transformarea „Municipalului” într-un stadion cu tribune acoperite, cu o vizibilitate optimă și cu o capacitate de 10 – 12.000 de locuri pe scaune. Pentru spectatori se vor asigura condiții de confort și facilități pentru persoanele cu dizabilități.

Se va urmări clasificarea ca stadion tip arenă sau stadion, cu capacitatea mijlocie de locuri și de categoria I – nivel internațional de competiție conform regulamentului Federației Române de Fotbal referitoare la criteriile de omologare, respectiv stadion de categoria 4 conform regulamentului U.E.F.A.

Pe lângă cele sportive, stadionul va mai avea ca destinații: – săli de antrenament și recuperare pentru sportivi și terți, – spații pentru administrare-servicii (birouri), – spații comerciale și de alimentație publică, – parcaje subterane pentru evenimentele sportive și pentru locuitorii zonei

Prin dotările și amenajările realizate, complexul sportiv va putea găzdui și alte evenimente culturale sau sociale (concerte, conferințe, întruniri) ori cu caracter comercial (târguri, expoziții). În cadrul spațiilor comerciale auxiliare, pot fi amenajate magazine de articole sportive purtând însemne ale clubului.
Stadionul Municipal Botoșani a fost construit în două etape majore, astfel: în perioada 1970-1980 tribunele A(est) și B(vest) și în anii 1980-1990 peluzele C(sud) și D(nord). Actualul stadion are o capacitate de 7.600 de locuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *