FOTO & VIDEO! Material lemnos în valoare de 1.700.000 de lei, confiscat de polițiștii botoșăneni

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Suceava au efectuat verificări cu privire la modul de  respectare a normelor legale în domeniul circulației, depozitarii, prelucrării și comercializării materialului lemnos la punctele de lucru a două societăți comerciale, din județul Botoșani, informează printr-un comunicat Inspectoratul de Poliție Județean.

În urma verificărilor efectuate au fost constatate mai multe nereguli, motiv pentru care au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 140.000 de lei,  conform Legii 171 din 2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

De asemenea, a fost dispusă confiscarea totală de 2.060 metri cubi material lemnos, diverse specii, dintre care 709 metri cubi, faptic și 1.350 metri cubi, valoric, valoarea totală a întregii cantități fiind estimată la 1.700.000 de lei.

Reprezentanții societăților supuse controlului nu dețineau documente legale de proveniență a materialului lemnos confiscat.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *