Botoșăneanul „țăran simplu”, care a împlinit 100 de ani. „Ne-a spus secretul vieții sale: cumpătarea și echilibrul”

Un botoșănean a fost sărbătorit la împlinirea a 100 de ani. Este vorba despre un cetățean din orașul Flămânzi, Ghiorghi Iftode, care pe 9 aprilie a împlinit venerabila vârstă și a fost felicitat de rude, cunoscuți, dar și de conducerea primăriei din localitate.

„Este cu adevărat un moment deosebit pentru comunitatea noastră, deoarece unul dintre concetățenii noștri a ajuns la o vârstă remarcabilă de 100 de ani! În calitate de primar al orașului Flămânzi, îmi face o deosebită plăcere să felicit stimabilul cetățean pentru realizările personale și contribuția sa la dezvoltarea comunității. Într-o lume în care vârsta este adesea privită cu temere și teamă, dumneavoastră, d-le Iftode Ghiorghi, ne arătați tuturor că viața poate fi trăită echilibrat și poate fi frumoasă în orice moment al vieții noastre. Este uimitor să reflectăm la toate schimbările pe care le-ați trăit și la toate experiențele pe care le-ați adunat de-a lungul anilor”, a spus primarul Dan Oloeru.

Moș Ghiorghi s-a născut la data de 9 aprilie1923 și a fost „un țăran simplu, a lucrat pământul și a îngrijit animalele, atât înainte, cât și după colectivizare”. Viața sa nu a fost ușoară, a trecut prin anii războiului și prin două regimuri politice; a fost căsătorit și a crescut doi copii, dna învățătoare Ferariu Natalia și un fiu, dl Iftode Dumitru, dispecer la drumuri și poduri în zona Pașcani, are 3 nepoți și 9 strănepoți.

După o viață de muncă în agricultură, la CAP și prin diferite IAS-uri, a iești la pensie la vârsta de 62 de ani, având 38 de ani de pensie pe care i-a petrecut activ lucrând grădina, pe cât i-a permis sănătatea. Ne-a spus că secretul vieții sale a fost ,,cumpătarea și echilibrul”, este o persoană cu credință în Dumnezeu care nu a făcut excese și care a muncit continuu, un exemplu demn de urmat”, a spus șeful administrației locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *