Mesajul viral al unui preot: Vă dezleg, în Vinerea Mare, să mâncați grătar

postul Craciunului
Foto: roportal.ro

Mesajul unui cunoscut preot a devenit viral pe internet. Acesta a arătat că este mai important să ne abținem, în post cel puțin, de la faptele rele decât de la mâncarea de frupt.

„Vă dezleg, în Vinerea Mare, să mâncați grătar. Postul nu înseamnă, sub nicio formă, fără lapte, brânză, ouă, carne.  Postul nu e doar despre alimentație. Postul consta în primul rand în abținerea de la vicii, pocăință pentru greșelile proprii, rugăciune mai multă, vorba mai putina, fapte bune…”, a spus preotul.

Ce fac persoanele care nu au reușit să țină post pentru Sfintele Paști? Părintele Florin Danu a spus în în cadrul emisiunii ”Mi-Th Influencer” de la DCNewsTV, că ”mai sunt șanse sunt până în ultimul ceas”. Acesta a amintit că Mântuitorul Iisus Hristos a fost răstignit între doi tâlhari.

”Cel din dreapta s-a pocăit, s-a întors la dreapta credință și la bine. I-a părut rău de ce făcuse și a spus ”pomenește-mă, Doamne, și pe mine când voi veni întru împărăția Ta” și Mântuitorul îi spune ”astfel vei fi cu mine în Rai”. Pentru cine nu știe, e primul om care a fost în Rai. Primul om din Rai este tâlharul de pe crucea din dreapta, care o viață a fost tâlhar și în ultimul ceas s-a pocăit de tot ce făcuse și i-a cerut iertare lui Iisus Hristos”,  afirmă preotul Florin Danu.

Nu aruncăm cu piatra în cine nu a ținut post

”Suntem în Duminica Floriilor, mai avem șase zile până la Paști. Nu aruncăm cu piatra în cine nu a ținut post, sunt destui de mulți care nu vor reuși să țină post, însă eu mereu spun că nu mâncarea este primul subiect al postului – a nu înțelege că nu încurajăm să postim (alimentar n.r.). Postul nu înseamnă, sub nicio formă, fără lapte, brânză, ouă, carne. Postul înseamnă nevoință, înfrânare, fapte bună, dragoste, iertare. Eu, în parohia mea am spus și-mi asum: vă dezleg, în Vinerea Mare, să mâncați grătar cu vecinul cu care nu ați vorbit o viață. O spun metaforic”.

Preotul Florin Danu l-a citat pe Arsenie Boca: ”Dar mâncăm carne de om”.

”Cine nu a reușit până acum să se înfrâneze culinar are timp, că e de mâine, că e de miercuri, dar ar fi păcat, pentru un creștin ortodox, să serbeze Paștele de vineri sau de sâmbătă seară” afirmă preotul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *