Încă o casă monument istoric din Botoșani va fi restaurată. Lângă ea va fi ridicat un bloc cu patru etaje

O casă din municipiul Botoșani, aflată pe Lista monumentelor istorice, va fi restaurată în baza unui proiect propus de firma Bold- Impex SRL, patronată de omul de afaceri Tonino Boldea. Casa Jean Goilav (care a fost sediul societății comerciale Cozinda), aflată pe strada Mihail Kogălniceanu, la numărul 12, va fi restaurată integral, iar lângă ea va fi ridicat un bloc format din demisol, pater, trei etaje plus al patrulea etaj retras.

Consiliul Local Botoșani va analiza, la sfârșitul acestei luni, documentaţia de urbanism “Plan Urbanistic Zonal – P.U.Z. și R.L.U” depuse de investitor.

„În conformitate cu prevederile Legii 50/1991 cu modificările și completările ulterioare, Primăria municipiului Botoşani, prin reprezentanţii săi legali, a eliberat Certificatul de Urbanism nr. 99/21.02.2022, în baza căruia s-a întocmit documentaţia de urbanism şi au fost obţinute avizele şi acordurile prevăzute de lege”, se arată în raportul de specialitate transmis consilierilor locali.

Terenul necesar construirii blocului este în suprafaţă măsurată de 3197,00 mp. Blocul va avea 63 de apartamente, iar la parter va dispune de spații comerciale.

De asemenea, vor fi create 73 de locuri de parcare, dintre care 28 în parcarea subterană.

O primărie dintr-o comună din Botoșani scoate la închiriere o garsonieră

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *