FOTO Grevă la Prefectura Botoșani! Angajații acuză discriminări salariale. „Mi-e rușine să spun ce salariu am”

Angajații din Prefectura Botoșani au intrat în grevă, luni, nemulțumiți de modul în care sunt remunerați pentru munca prestată. Un număr de 28 de persoane din Instituția Prefectului și-au întrerupt activitatea în semn de nemulțumire față statutul actual al funcționarilor din prefecturi și de discriminările salariale generate de aplicarea legii privind salarizarea angajaților din sectorul public.

Ei solicită modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice și trecerea personalului angajat în prefecturi din categoria funcțiilor  teritoriale în cea a funcțiilor de stat.

„Am un salariu… mi-e rușine, și sigur o pensie foarte mică. Mi-e rușine să spun ce salariu am dacă noi suntem considerați ca..în funcții superioare, fac 30- 40 de ani acuși de muncă și am un salariu de mizerie. Am vrut să plec, dar la anii aceștia acum, să plec în altă parte, dar la anii ăștia… pensia de acum. Dar ce pensie o să primesc la salariile pe care le primi în instituție? Noi am fost marginalizați prin Legea asta cadru și guvernanții nu au pus-o în aplicare. Ori noi suntem o instituție care veghem la respectarea legilor României în teritoriu”, a declarat Mihai Grigorescu, un funcționar din Instituția Prefectului.

Oamenii au întrerupt, luni, activitatea

Practic, oamenii solicită trecerea personalului angajat în prefecturi din categoria funcțiilor teritoriale în cea a funcțiilor de stat, salarizarea personalului din cadrul Instituţiilor Prefectului să fie la nivelul funcţiilor publice de stat, având în vedere că Instituţia Prefectului este un organ de control al activităţii autorităţilor publice locale și de conducere a serviciilor publice deconcentrate.

„În funcție de răspunsul primit de la aceste doleanțe ale noastre pe care le înaintăm ministerului vom vedea ce vom hotărî. Cum mâine lucrăm, este zi lucrătoare, așteptăm să vedem răspunsul la doleanțele noastre, care, doresc foarte mult să fie văzute, auzite și respectate, puse în aplicare. Dorim o salarizare corespunzătoare”, a declarat liderul Sindicatului Egalitatea al Funcționarilor Publici și Personalului Contractual din Administrația Publică, Petru Dorofteiu.

Potrivit acestuia, angajații din Instituția Prefectului sunt plătiți „ca un muncitor calificat dintr-o primărie de gradul 3”. Ei vor continua greva până când le vor fi respectate doleanțele.

One thought on “FOTO Grevă la Prefectura Botoșani! Angajații acuză discriminări salariale. „Mi-e rușine să spun ce salariu am”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *