A murit „după peste 40 de ore de muncă asiduă”! Ce spune Sindicatul Drumarilor despre șoferul utilajului de deszăpezire găsit decedat la birou, în Botoșani

Sindicatul Drumarilor din cadrul CNAIR spune că angajatul SDN Botoșani a fost găsit mort vineri dimineața „după peste 40 de ore de muncă asiduă pentru a asigura deszăpezirea drumurilor din județ”.

„Acesta a fost găsit fără viață astăzi, în jurul orei 9.00, în districtul Săveni, după peste 40 de ore de muncă asiduă pentru a asigura deszăpezirea drumurilor din județ”, se arată întrun comunicat al Sindicatului Drumarilor „Elie Radu”.

Sindicaliștii trag un semnal de alarmă asupra numărului insuficient al angajaților din cadrul Secțiilor de Drumuri Naționale care asigură întreținerea drumurilor, asupra lipsei utilajelor de deszăpezire și asupra salariilor pe care lucrătorii de la drumuri le încasează, în majoritatea situațiilor acestea aflându-se în jurul valorii de 3 mii de lei, sub nivelul salariului minim din construcții.

Sindicaliștii solicită conducerii CNAIR să permită majorararea salariilor angajaților, conform procentului aprobat în bugetul de venituri și cheltuieli al companiei pentru anul 2023.

„Solicităm revizuirea organigramei și a ștatului de funcții de la nivelul Secțiilor de Drumuri Naționale, astfel încât să poată fi angajat personal suficient și calificat, conform normativelor și instrucției de drumuri, iar evenimente tragice precum acesta să nu mai aibă loc și nici lucrătorii să nu mai fie nevoiți să presteze ore suplimentare”, se mai arată în comunicat.

Un angajat de 57 de ani al SDN Botoșani a fost găsit mort vineri dimineața în spațiul de odihnă destinat lucrătorilor amenajat la Districtul Săveni, după ce acesta participase la activitățile de deszăpezire desfășurate pe fondul avertizărilor Cod roșu.

Sursa: observatornews.ro

Tragedie la Botoșani! Un angajat de la Drumuri Naționale a fost găsit mort după ce a lucrat toată noaptea la deszăpezire

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *