FOTO Militarii din Botoșani, instruiți alături de cei din Republica Moldova. Trageri în poligonul Smârdan

Artileriștii din Botoșani au fost instruiți alături de cei din Republica Moldova, în cadrul „Scutului de Foc”, un exercițiu de instruire în comun pentru subunitățile de artilerie terestră. Acesta este organizat de către România și Republica Moldova anual, începând cu anul 2015, având ca obiective realizarea interoperabilității, îmbunătățirea procesului de coordonare a operațiilor în cadru multinațional și antrenarea cu folosirea tacticilor și procedurilor comune.

Chiar dacă vremea a fost un inamic dur, tragerile de luptă au continuat pentru artileriștii de la Batalionul 335„Alexandru cel Bun” Botoșani, structură a Brigăzii 15 Mecanizată„Podu Înalt”, ce sunt dislocați în poligonul Smârdan alături de structuri de artilerie din Forțele Terestre Române și de artilerie terestră din cadrul Brigăzii 2 Infanterie Motorizată a Armatei Naționale a Republicii Moldova.
O particularitate a exercițiului din acest an este participarea unei structuri din cadrul Batalionului de Artilerie al Brigăzii 2 Infanterie Motorizata. Un aspect inedit este faptul că foști studenți ai Academiei Militare din Chișinău, ce au participat la acest tip de instruire în comun, au revenit în acest an în calitate de comandanți de plutoane, asigurând astfel continuitatea activității, potrivit unui comunicat al Brigăzii 15 Mecanizată.

Pe timpul activităților, militarii au primit vizita locțiitorului pentru operații si instrucție al șefului Statului Major al Forțelor Terestre, colonelul Adrian Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *