Zeci de botoșăneni au primit lemne de foc de la primărie. Vezi cine au fost beneficiarii!

În perioada octombrie 2022 – martie 2023, municipalitatea botoșăneană a asigurat lemne pentru încălzirea locuințelor, la solicitarea unor familii și persoane singure. Lemnele sunt din stocul constituit ca urmare a tăierilor de arbori de pe raza municipiului Botoșani și au fost asigurate în baza cererilor primite de Direcția de Asistență Socială.

Potrivit datelor transmise de Direcția de Asistență Socială Botoșani, cu ajutorul  Direcției Servicii Publice Sport și Agrement, în luna octombrie 2022, a fost asigurată cantitatea de 46,4 de metri cubi de lemne pentru 31 de beneficiari. Prin intermediul Direcției de Servicii Publice, structură înființată prin reorganizarea Serviciului Public de Administrare Piețe, Obor și Cimitire și DSPSA, în perioada noiembrie 2022 – martie 2023, au primit lemne 77 de beneficiari, cantitatea totală asigurată fiind de 115,50 de metri cubi de lemne.

La acordarea lemnelor de foc au prioritate familiile cu copii și persoanele vârstnice. Beneficiarii acestui ajutor trebuie să aibă în locuință o singură sursă de încălzire pe bază de lemne, să aibă doar o locuință și să nu dețină bunuri cuprinse în lista bunurilor ce conduc la excluderea ajutorului pentru încălzirea locuinței, conform anexei nr.4 la Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii privind venitul minim garantat, aprobate prin Hotărârea de Guvern nr. 50 din 2011, cu modificările și completările ulterioare.

Venitul net lunar pe membru de familie nu trebuie să depășească 1.386 de lei, respectiv 2.053 de lei pentru persoana singură. Pentru fiecare solicitant se asigură 1,5 metri cubi de lemne, în limita stocului disponibil, fiind posibilă și asigurarea a celei de a doua tranșe de lemne.

Cererile au fost depuse la sediul Direcției de Asistență Socială, iar acordarea ajutorului s-a făcut numai după verificarea prin anchetă socială a condițiilor de acordare enumerate mai sus.

„Le mulțumesc tuturor colegilor pentru implicare. Și prin acest ajutor demonstrăm că suntem alături de botoșăneni și facem tot ceea ce este posibil pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă”, a declarat viceprimarul Liviu Toma.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *