FOTO Două femei, de 19 și 55 de ani, transportate la Spitalul Județean de pompieri. Tânăra gravidă nu a putut fi preluată de echipajul SAJ trimis la caz, din cauza drumurilor impracticabile

Misiunile pentru salvarea persoanelor înzăpezite pe drumurile naționale și județene, continuă. Două femei, de 19 și 55 de ani, din localitățile Bădiuți și Mihălășeni, care aveau nevoie de îngrijiri medicale de specialitate, au fost transportate la Spitalul Județean „Mavromati” Botoșani de pompieri, cu autospeciala de transport personal și victime multiple, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani.

Ieri, tânăra din Bădiuți, gravidă în ultimul trimestru de sarcină, a intrat în travaliu. Aceasta nu a putut fi preluată de echipajul SAJ trimis la caz, din cauza drumurilor impracticabile.

Femeia de 55 de ani este din Mihălășeni și era programată la dializă pe data de 5 aprilie a.c.. Miercuri, aceasta a fost preluată de un echipaj al ISU Botoșani pentru a fi adusă la Botoșani. Deoarece DN 29 D Botoșani – Ștefănești era închis circulației și nu exista o altă rută ocolitoare practicabilă pentru a ajunge la Botoșani, medicul coordonator din dispeceratul integrat ISU – SAJ a luat decis ca femeia să rămână la Unitatea de Asistență Medico – Socială Ștefănești, sub supravegherea unui medic.

Misiunea a avut loc, noaptea trecută, iar pacientele au ajuns în siguranță la spital.

17 de persoane sunt în continuare adăpostite temporar la Primăria Mihălășeni, Unțeni și Ungureni.

Peste 100 de polițiști, împreună cu jandarmi si polițiști de frontieră sunt prezenți în teren, pentru monitorizarea traficului rutier pe arterele deschise circulației, precum și constituiți în filtre rutiere în zonele în care se acționează pentru deszăpezirea drumului.

Având în vedere starea părții carosabile, pentru a nu fi implicați în evenimente rutiere nedorite, vă recomandăm:

– să manifestați o conduită preventivă la volan;

– să adaptaţi viteza permanent la condiţiile de drum (carosabil umed, acoperit cu zăpadă, gheață sau polei,trafic aglomerat);

– să păstraţi o distanţă suficientă pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, atunci când condiţiile de deplasare sunt nefavorabile;

– să folosiţi corespunzător sistemul de iluminare/semnalizare pentru a vedea şi a putea fi văzuţi în trafic;

– să evitaţi crearea ambuteiajelor;

– să echipați corespunzător autovehiculelor cu anvelope de iarnă.

Meteorologii au prelungit Codul Galben de ninsori și viscol, până la ora 12.00, pentru județul Botoșani.

În continuare, toate structurile Ministerului Afacerilor Interne și ale Ministerului Apărării Naționale, autoritățile locale, precum și celelalte instituții cu rol în gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomenele meteo extreme lucrează, în sistem integrat, pentru a asigura un răspuns operativ la solicitările cetățenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *