Prima veste bună pentru șoferi! S-au redeschis primele trei drumuri naționale din Botoșani

Autoritățile au redeschis primele trei drumuri naționale din județul Botoșani, la aproape 20 de ore de la închiderea totală a acestora. Potrivit unor surse din cadrul Secției Drumuri Naționale, a fost reluată circulația pe drumul național DN 28 B, care face legătura între Botoșani și Iași, prin Hârlău și Târgu Frumos.

De asemenea, a fost redeschis drumul național DN 29 B, între municipiul Botoșani și municipiul Dorohoi, dar și drumul național DN 29 A, între municipiul Dorohoi și județul Suceava (până la pod la Siret).

În schimb, deocamdată rămân blocate drumurile din Botoșani spre Suceava, spre Vama Stânca, spre Săveni și spre Siret, dar și drumul național DN 24 C de pe malul Prutului.

Toate drumurile din județul Botoșani, fie naționale, fie județene, fie locale au fost închise circulației începând de miercuri seară, la ora 21.30, din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Măsura s-a aplicat tuturor tipurilor de vehicule.

Se menține Codul portocaliu de vreme rea

Județul Botoșani a ieșit joi, la ora 10.00, de sub alerta de Cod roșu, dar a intrat sub Cod Portocaliu de ninsori și viscol. Noua avertizare este valabilă în intervalul 06 aprilie, ora 10 – 06 aprilie, ora 22 și sunt așteptate: ninsori viscolite și strat consistent de zăpadă.

În județele Botoșani, Suceava, Neamț, Iași și zona de munte a județelor Maramureș, Bistrița Năsăud și Mureș va continua să ningă viscolit, vizibilitatea va fi redusă și se va depune strat nou de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări cu viteze de 55…65 km/h. Local se vor acumula peste 20 l/mp.

Ulterior, județul nostru se va afla sub Cod Galben până vineri, la ora 12.00. În intervalul menţionat, în nordul și centrul Moldovei, în Maramureș, Transilvania și în nordul Crișanei, precum și în zona de munte vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Temporar vântul va avea intensificări pe parcursul zilei de joi (06 aprilie), cu viteze de 40…60 km/h, viscolind temporar ninsoarea. Pe arii restrânse se vor acumula 10…15 l/mp. În nord-estul Moldovei și izolat în rest se va depune polei.

Măsură fără precedent pentru județul Botoșani

Începând de miercuri seară, la ora 21:30, din cauza fenomenelor meteorologice extreme și pentru siguranța vieții cetățenilor, CNAIR și Poliția Rutieră au luat decizia închiderii circulației pentru toate categoriile de autovehicule pe raza județelor Iași și Botoșani.

Precizăm că această măsură se aplică și mijloacelor de transport persoane, așa că plecarea din autogări a autovehiculelor este interzisă pe perioada restricțiilor instituite.

Reamintim că Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de cod roșu de viscol și ninsori abundente pentru județele Botoșani si Iași. Avertizarea este valabilă în intervalul 05.04.2023, ora 18:40 – 06.04.2023, ora 04:00.

Vizibilitatea va scădea spre zero pe anumite sectoare de drum.

CNAIR recomandă șoferilor să evite deplasările în aceste zone până la încetarea fenomenelor meteo periculoase.

Drumarii de la CNAIR vor interveni pentru a restabili circulația rutieră în condiții de siguranță imediat ce fenomenele meteorologice vor permite acest lucru. De asemenea este foarte important ca în această perioadă să aveti autovehiculele echipate de iarnă în cazul în care tranzitați zone afectate de vortexul polar.

 

FOTO Noi operațiuni de salvare a pasagerilor din mașinile blocate pe drumul Botoșani- Suceava

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *