FOTO & VIDEO Zeci de persoane, printre care și copii, stau de două zile în autocare, într-o benzinărie din Botoșani. „Nu știm la cine să apelăm pentru ajutor”

Zeci de persoane, printre care și copii, sunt blocate în două autobuze, în județul Botoșani. Oamenii spun că așteaptă de două zile să ajungă cineva la ei, dar până acum nu au primit niciun ajutor.  Din cauza drumurilor blocate de zăpadă, aceștia nu au mai putut înainta spre Moldova și nici nu se pot întoarce.

„Suntem în drum spre Moldova. Autobuzul nostru (aproximativ 50 de persoane, sunt copii) și un alt autobuz (mai este și un copil mic) stau lângă benzinăria din Botoșani și așteaptă ca zăpada să fie îndepărtată de pe drumuri. Așteptăm aici de două zile. Este doar aproximativ 60 km. Azi dimineata nu a nins. Drumurile încă nu sunt curățate. Nu știm cât vom fi aici. Nu știm la cine să apelăm pentru ajutor”, ne-a mărturisit o femeie dintr-un autobuz.

În frig și fără mâncare, oamenilor le-a ajuns cuțitul la os și nu mai știu ce să facă ca să scape din această situație. Și-au pierdut răbdarea și nu înțeleg de ce până acum nu au fost deszăpezite drumurile. Nu au încotro să apuce și deja unii dintre ei au început să se simtă rău.

Imagini care îți dau fiori pe mai multe drumuri din județul Botoșani! Sute de oameni blocați în mașinile înzăpezite au sunat la 112 pentru a cere ajutor. Pomperii au intervenit continuu, dar tot nu reușesc să facă față. Armata, jandarmii și polițiștii mobilizați și ei pentru a ajuta la deszăpezire și pentru scoaterea persoanelor din autoturismele rămase înzăpezite.

Peste 900 de apeluri de urgență

Până în acest moment, s-au înregistrat, în total, peste 900 de apeluri de urgență. Multe dintre acestea anunțau aceeași situație. O parte dintre cazuri au fost direcționate către drumari și serviciile voluntare pentru situații de urgență. Totodată, pompierii au intervenit pentru degajarea a 60 de arbori care au cedat din cauza greutății zăpezii și au căzut peste autoturisme, dar și pe partea carosabilă, pe raza municipiului Botoșani.

Localități fără curent electric

Potrivit informațiilor oferite de furnizorul de energie electrică sunt afectate partial sau total 15 localități, respective: Dracșani, Dorohoi, Zăicești, Coșuleni, Bălușeni, Rediu, Ripiceni, Prăjeni, Prisecani, Câmpeni, Flămânzi, Zlătunoaia, Todireni, Răuseni și Albești, fiind vorba, în total, de peste 20.000 de abonați.

Circulație restricționată în vămi

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, circulația prin PTF Costești-Stânca, PTF – Lipcani- Rădăuți Prut, PTF Sculeni-Sculeni şi PTF Racovăţ – Diakivtsi este momentan restricționată.

Polițiștii, jandarmii și polițiștii de frontieră acționează în filtrele rutiere, împreună cu polițiștii botoșăneni, precum și în cadrul acțiunilor de îndepărtare a zăpezii de la secțiile Spitalului Mavromati și pe unele căi de acces din municipiul Dorohoi.

În continuare, toate structurile Ministerului Afacerilor Interne și ale Ministerului Apărării Naționale, autoritățile locale, precum și celelalte instituții cu rol în gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomenele meteo extreme lucrează, în sistem integrat, pentru a asigura un răspuns operativ la solicitările cetățenilor.

Vă reamintim că, până la ora 22.00, județul Botoșani se află sub Cod Portocaliu de viscol și ninsori abundente. În acest context, a fost închisă circulația pentru toate categoriile de autovehicule, de aseară, începând cu ora 21.30, în județul Botoșani, ca măsură de siguranță pentru protejarea vieții cetățenilor, care ar putea rămâne blocați pe drum în propriile autovehicule.

Măsura se aplică și mijloacelor de transport persoane, astfel că plecarea din autogări a autovehiculelor este interzisă pe perioada restricțiilor instituite.

Măsură radicală! Circulația închisă complet în Botoșani. Nu se mai circulă pe niciun drum

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *