VIDEO O femeie din Botoșani a născut acasă din cauza vremii. Medicii au asistat-o prin apel video

O femeie din județul Botoșani a fost nevoită să nască acasă din cauza vremii și a drumurilor impracticabile. Personalul medical din dispeceratul I.S.U. – S.A.J. a asistat, prin apel video, nașterea unei fetițe de aproximativ 2,8 kg. Mama, o femeie de 41 de ani, din Crasnaleuca, aflată la a patra naștere, a cerut ajutor prin apel 112.

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, ambulanța SAJ nu a putut să ajungă la caz. Prin intermediul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Coțușca s-a luat legătura cu două femei, care au mai asistat la nașteri.

Una dintre ele a urmat toate indicațiile date de către personalul medical din dispecerat și a ajutat-o pe mamă să născă. Mama și nou-născutul sunt în stare bună. Asistentul medical din comuna alăturată care s-a oferit să o monitorizeze mama și copilul, până la sosirea unui echipaj SAJ, nu a reușit să ajungă la caz, deoarece a rămas înzăpezită.

FOTO Sute de persoane, blocate în nămeți pe drumurile din Botoșani, salvate de pompieri. Zeci de copaci au căzut peste mașini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *