FOTO Salvează vieți cu propriul sânge. Jandarmii botoșăneni, în ajutorul bolnavilor din spitale

Peste 11 litri de sânge au fost donați de jandarmii botoșăneni. În ultimele două zile, ofițeri și subofițeri din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, precum și elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni, aflați în practică în această perioadă, au donat sânge în cadrul campaniei ,,MAI uniți pentru viață”, inițiată de Instituția Prefectului – Județul Botoșani, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină Botoșani.

Marți și miercuri, 28 de jandarmi s-au alăturat celorlalți participanți la campanie, din dorința de a ajuta și conștienți că acest gest benevol poate face diferenţa dintre viaţă și moarte.

De ani de zile, sângele jandarmilor botoșăneni ajunge în transfuziile primite de bolnavi în spitale, ajutând la însănătoșirea acestora. Pentru că niciodată nu sunt suficienți donatori, iar nevoia de rezerve de sânge este constantă, ne vom alătura, de fiecare dată, atât campaniilor desfașurate la nivel local, cât și celor organizate la nivel național de Jandarmeria Română, în parteneriat cu Patriarhia Română.”, precizează purtătorul de cuvânt al IJJ Botoșani, Dan Izotov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *