Peste 100 de persoane, care vindeau produse de sezon la colț de stradă, în Botoșani, verificate de polițiștii locali

politia locala, stiri, botosaniPoliţiştii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, au făcut verificări în zona Pieţei Centrale şi a Pieţei Viilor, pentru a preveni actele şi faptele de comerţ ilicit, pentru impunerea unui climat de ordine şi responsabilizarea comercianților.

Aceștia au legitimat 109 persoane, care efectuau acte de comerţ cu produse agricole de sezon în alte locuri decât cele autorizate (parcări, alei) şi îndrumaţi către administraţie pentru alocarea de locuri la mesele libere din piaţă, astfel încât actul de comerţ să se realizeze în condiţii civilizate.

De asemenea, au aplicat trei sancţiuni, din care una cu amendă în cuantum de 400 lei, pentru incălcarea cu bună știință a prevederilor art. 46 lit n. din HCL nr. 138/2020 – efectuarea de activități de aprovizionare cu autoutilitara fără a deține „Permisul de liberă trecere”, un conducător auto a fost sancționat contravențional și îndrumat către administrația pieței pentru obținerea permisului.

Au aplicat o sancțiune cu amendă în cuantum de 500 lei, unui comerciant din Hala de Lactate, deoarece folosea pentru cântărirea produselor expuse spre vânzare un mijloc de măsurare a cărei verificare metrologică nu era în termen (expirată) și au aplicat 7 sancţiuni, din care 3 cu amendă în cuantum total de 800 lei, conform prevederilor Legii nr. 145/2014, unor comercianţi din Hala de Lactate, pentru necompletarea în carnetul de comercializare a
cantitătii de marfă transportată la piaţă pentru vânzare, dar şi pentru neafişarea la locul de vânzare a etichetei de produs, pusă la dispoziţie de administratorii pieţelor.

O sancţiune în cuantum de 100 lei au aplicat unei persoane care efectua acte de comeţ cu produse agroalimentare în parcarea cu plată Comaliment (Str. Armeană), încălcând astfel prevederile HCL nr. 292/2017; iar trei sancţiuni cu amendă în cuantum total de 1500 lei, au aplicat pentru comerţ ambulant cu produse textile, covoare dar şi pentru lipsa documentelor de provenienţă a mărfurilor.

One thought on “Peste 100 de persoane, care vindeau produse de sezon la colț de stradă, în Botoșani, verificate de polițiștii locali

  1. spagarii inainte de paste rup taranii … dr bisnitatii de la tarabe pot sa faca ce vor ei ..le dau juma de pret si le revand… rusine bisnitari de oras taranul munceste iar voi jaf la ei..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *