VIDEO Ninsori moderate în județul Botoșani. Avertismentul drumarilor: Circulați cu atenție!

dddNinsori moderate în județul Botoșani, marți după-amiază, iar meteorologii anunță că la fel va fi și în zilele următoare. Potrivit DRDP Iași, se circulă în condiții de iarnă pe drumurile naționale din județul nostru, dar nu sunt probleme deosebite.

„Carosabil umed și temperaturi în jurul valorii de 0 grade pe DN 29, Baisa, județul Botoșani, în condiții de ninsori moderate. Circulați cu atenție!”, spun aceștia.

Ninge în toată regiunea Moldovei, iar temperaturile se situează între 0-3 grade. Se acționează cu 125 autoutilaje la nivel regional, cu accent pe județele Suceava, Neamț și Bacău (aprox 30 autoutilaje fiecare).

Ninge moderat și în zona Ștefăneștiului. Iată cum se circulă pe DN 24C, Santa Mare – Ștefănești:

Botoșaniul, sub alertă Cod Portocaliu

Meteorologii au emis, marți, o avertizare de Cod portocaliu de vreme rea pentru județul Botoșani. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, avertizarea este valabilă in intervalul : 04 aprilie, ora 10:30 – 05 aprilie, ora 14

Fenomene vizate: ninsori abundente, temporar viscolite și strat consistent de zăpadă
Zone afectate: cea mai mare parte a Moldovei, Carpații Meridionali și Orientali în special la altitudini de peste 1400 m

În cea mai mare parte a Moldovei și în Carpații Meridionali și Orientali în special la altitudini de peste 1400 m va continua să ningă, temporar viscolit (rafale de peste 55…65 km/h) și se va depune strat consistent de zăpadă.

De asemenea, ANM a emis o informare meteo, valabilă în intervalul 04 aprilie, ora 10:30 – 08 aprilie, ora 10, cu vreme deosebit de rece, predominant ninsori, intensificări ale vâtului.

Vremea va fi deosebit de rece, iar temperaturile vor fi cu 8…12 grade sub mediile multianuale. În jumătatea de nord a țării vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45…55 km/h îndeosebi în Moldova, Dobrogea, sudul Banatului și al Olteniei, precum și la munte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *