Ample acțiuni ale polițiștilor botoșăneni: Au fost date 148 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 68.000 lei

În zilele de 01 și 02 aprilie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Botoșani , au organizat acțiuni, pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente rutiere, pentru prevenirea abaterilor și a încălcărilor legislației rutiere de către pietoni, bicicliști și a persoanelor care utilizează trotinete electrice, informează printr-un comunicat Inspectoratul de Poliție Județean.

În cadrul activităților au fost efectuate 132 de testări etilotest, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 148 de sancțiuni contravenționale în valoare de 68.550 lei, 34 dintre ele fiind aplicate  bicicliștilor sau utilizatori de trotinete electrice, 59 fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar restul pentru alte abateri.

Totodată, în urma abaterilor înregistrate la regimul rutier au fost reținute în vederea suspendării 23 de permise de conducere, cele mai multe fiind reținute pentru nerespectarea regimului legal de viteză și efectuarea de depășiri neregulamentare și un certificat de înmatriculare pentru folii montate pe geamurile autovehiculului, neomologate.

Pe 1 aprilie, în timpul controalelor, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani, au oprit, pe drumul județean DJ 208 I,în comuna Tudora, un autoturism condus de un bărbat de 45 de ani, din orașul Liteni, județul Suceava.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În aceeași zi, polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi, au oprit pentru control,pe drumul european  DE 58,în orașul Flămânzi, un autoturism condus de un tânăr de 26 de ani, din același oraș.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, transmite IPJ Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *