Posesorii de armă din județul Botoșani, verificați de polițiști; Amendă de 5000 lei dată unui botoșănean

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase împreună cu lucrători din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Hlipiceni, au organizat o acțiune, pe 1 aprilie, pentru verificarea modului de asigurare a armelor și munițiilor la domiciliu.

În cadrul activităților desfășurate au fost verificați 26 de posesori de armă iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 4 sanțiuni contravenționale, în valoare de 5.871 lei,  3 dintre ele fiind pentru păstrarea armelor necorespunzător, fiind dispusă și măsura complementară de anulare a dreptului de deținere, port și folosire arme, transmite printr-un comunicat Inspectoratul de Poliție Județean.

De aseme nea în urma verificărilor efectuate de polițiști la locuița unui bărbat de 31 de ani, din comuna Călărași, posesor de armă. s-a stabilit faptul că, arma se află în afara cutiei metalice de depozitare, nefiind respectate condițiile de păstrare și asigurare a securității armelor letale și a munițiilor aferente.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5001 lei, fiind dispusă măsura complementară de anulare a dreptului de deținere, port și folosire armă, precizează sursa citată.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *