FOTO & VIDEO Demonstrații ale jandarmilor la Botoșani și Dorohoi. Ținutele elevilor de la Școala de Jandarmi Fălticeni au stârnit admirația publicului

Sărbătorirea a 173 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române a fost marcată, în acest an, prin activități organizate în spațiul public, în municipiile Botoșani și Dorohoi. Sâmbătă, 1 aprilie a.c., în intervalul orar 11.00 -13.00, jandarmii u fost prezenți pe Pietonalul Unirii, în fața Muzeului Județean de Istorie Botoșani.

Botoșănenii au vizitat standurile de prezentare a mijloacelor auto, a tehnicii din dotare și au primit informații privind oferta de școlarizare în instituțiile militare de învățământ care pregătesc personal pentru nevoile Jandarmeriei Române.

Botoșănenii vor putea admira câteva frumoase ținute de dorobanți purtate de elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni, special cu această ocazie. De asemenea, au fost urmărite exerciții de intervenție și de autoapărare, precum și exerciții de disciplină cu câinii de serviciu Pih, Dop și Cir.

După încheierea activităților, jandarmii s-au deplasat în parcul Cholet din municipiul Dorohoi, unde locuitorii celui de-al doilea municipiu al județului au putut viziona, între orele 14.00 -16.00, aceleași standuri și exerciții demonstrative.

Seara se va încheia cu o retragere cu torțe ce va începe la ora 20.00, în municipiul Botoșani, pe traseul Judecătoria Botoșani – Blvd. Mihai Eminescu – Pietonalul Unirii – Piața Revoluției, la care vor participa două plutoane de jandarmi, din care unul echipat cu ținuta de dorobanți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *