Peste 120 de amenzi și 16 permise de conducere reținute de polițiștii botoșăneni, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au intervenit la 42 de evenimente, dintre care 35 au fost semnalate prin apel 112, transmite printr-un comunicat Inspectoratul de Poliție Județean.

În urma intervențiilor și a activităților specifice desfășurate, pe raza întregului județ, au fost aplicate 129 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 58.525 de lei.

Dintre acestea, 5 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor legale privind conviețuirea socială, iar 4 sancțiuni au fost aplicate pentru apelare nejustificată sau abuzivă a numărului de urgență 112.

Pentru prevenirea infracțiunilor contra persoanei  (dispariții de copii, agresiuni sexuale, violență domestică) polițiștii au organizat 2 activități pentru combaterea acestor fenomene.

Totodată, pentru abaterile înregistrate la regimul rutier, au fost reținute în vederea suspendării 16 permise de conducere, 9 dintre acestea fiind reținute pentru depășirea vitezei legale iar 7 dintre ele pentru alte abateri la regimul rutier (nerespectarea regulilor privind depășirea, neacordarea priorității de trecere vehiculelor care au acest drept) și 4 certificate de înmatriculare pentru lipsa inspecției tehnice periodice a autovehiculului și defecțiuni la sistemele de iluminare-semnalizare, precizează IPJ Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *