Șase luni de la moartea militarului din Botoșani, găsit împușcat în unitate. Sora acestuia: „În loc de zâmbetele pe care ni le dăruiai, avem doar lacrimi”

Au trecut șase luni de la moartea militarului din Botoșani, găsit împușcat în unitatea în care lucra. Sora lui Andrei a transmis un mesaj sfâșietor pe rețele de socializare.

„6 luni. În care în loc de zâmbetele pe care ni le dăruiai, avem doar lacrimi. 6 luni. În care în loc de chipul tău avem doar poze. 6 luni. În care în loc să auzim vocea ta avem doar amintiri. Amice, poate nu am știut nici unul dintre noi să prețuiască ce aveam. Dar oare ce pot eu să mai prețuiesc fără tine. 6 luni în care am luptat, 6 luni în care orice speranță s-a năruit. Noi, fiind oameni, nu suntem liberi. Nu avem astăzi patrie, onoare, speranță, virtute, ori Dumnezeu. Trăim în iluzionism. În lumea derizorie în care tu nu ești și eu sunt nevoită să fiu”, scrie tânăra.

Botoșăneanul de 22 de ani, din localitatea Vorona,  se numea Andrei Dănilă. Maistrul militar cls.IV Dănilă Andrei, din cadrul UM 01471 Focșani, a decedat sâmbătă, 1 octombrie 2022, în jurul orei 20.00, în urma unei răni prin împușcare, în timp ce își întreținea armamentul din dotare. Conform procedurilor, a fost apelat serviciul de urgență 112 dar, din păcate, militarul nu a mai putut fi salvat, anunțau reprezentanții unității militare.

Militarul nu se afla în serviciul de zi pe unitate, iar din primele date a rezultat faptul că decesul a survenit în urma unei sinucideri. Evenimentul este cercetat de către Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iași, iar la nivelul unității a fost numită o comisie, condusă de șeful de stat major pentru cercetarea administrativă a împrejurărilor producerii evenimentului.

Militarul în vârstă de 22 de ani era necăsătorit, fiind angajat al M.Ap.N. din iulie 2020 și nu a participat la misiuni în teatrele de operații. La ultima testare psihologică susținută în luna august 2020 și cu o valabilitate de 3 ani, militarul a fost declarat apt pentru serviciul militar.

One thought on “Șase luni de la moartea militarului din Botoșani, găsit împușcat în unitate. Sora acestuia: „În loc de zâmbetele pe care ni le dăruiai, avem doar lacrimi”

  1. O familie de oameni cuminți,credincioși și respectuoși,ingenuncheata de durere,merita adevarul ascuns,pentru a-și afla liniștea!!! Pe tânărul Andrei,Dumnezeu sa-l odihneasca-n pace!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *