Botoșănean reținut după ce a părăsit domiciliul fără a anunța poliția. Figura în Registrul persoanelor care au comis infracțiuni sexuale

Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale al Poliției municipiului Botoșani au emis, pe 31 martie, ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat, de 35 de ani, din municipiul Botoșani, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratul de Poliție Județean.

”Din cercetări, a reieșit faptul că acesta,  nu a respectat obligațiile impuse de lege pentru cetățenii care fac parte din Registrul național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale, faptele constând în aceea că, în mod repetat nu s-a prezentat la sediul poliției, conform graficului de prezență și a părăsit localitatea de domiciliu și țara, fără a anunţa polițistul desemnat cu supravegherea sa”, a precizat Delia Nenișcu.

Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea prevederilor art.12 din Legea 118/2019, care prevede obligațiile pe care trebuie să le respecte persoanele care au comis infracțiuni sexuale.

Pedeapsa pentru această infracțiune, conform Legii 118 din 2019, este închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amendă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *